Det är nu 25 dagar sedan Landskrona BoIS nyförvärv Raslan Al Kurdi opererades för sin korsbandsskada. På tisdagen var han för första gången sedan operationen på besök på BoIS-träningen. Och mycket har hänt de senaste veckorna.

– Jag har kastat kryckorna, säger Raslan glatt.

– Och jag gifte mig i söndags och så har jag flyttat till egen lägenhet här i Landskrona. Trots skadan så känns livet ljust och trevligt nu, garanterar Raslan medan han smuttar på en pappmugg med kaffe från BoIS omklädningsrum.

Raslan kom som flykting från Syrien till Sverige. Men han kom också med mycket fina meriter. Ytterbacken har spelat i Syriens OS-landslag, han har varit proffs i många år och spelat i den asiatiska varianten av Champions League.

– Nu är smärtan nästan helt borta efter operationen. Jag är dock oerhört noga med att följa läkaren och sjukgymnastens råd, säger Raslan.

Någon come back i BoIS lär det inte bli förrän nästa säsong men Raslan ger sig den tid som krävs.

– Jag vill komma tillbaka och vara helt frisk. Tills dess får jag rehabträna och sedan börja med laget när jag får klartecken, säger han.

Livet flyter just nu på lite enklare för Raslan av flera anledningar.

– Ja det var bra att flytta hit från Malmö. Landskrona är en fantastiskt fin stad och jag trivs så bra. Dessutom har jag ju gift mig med en kvinna här från Landskrona. Allt har gått så snabbt så jag knappt kan tro det, skrattar han.

Raslan sätter sig sedan på ståplatsläktaren på B-planen och följer sina lagkamraters stentuffa träning under tränare Agim Sopis ledning.

– Jag längtar tillbaka, säger han.

Text och bild: Lasse Möller