I dag tisdag åker Edafe ”Eddie” Egbedi – mittfältare i Landskrona BoIS – till Halmstad för att undersöka en misstänkt ljumskskada. Innan detta är gjort är det svårt att göra en prognos över hur lång bortovaro ”Eddie” kommer att få.

– Spel mot Oskarshamn är nog uteslutet. Eventuellt kan det bli spel mot Assyriska beroende på vad undersökningen ger, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

Hälsoläget i BoIS är just nu relativt bra. Undantaget Raslan Al Kurdis långtidsskada och Edafe Egbedis ljumske.

– Vi har varit relativt förskonade för allvarligare skador. Förutom Raslan så är det förstås Igor Arsenijevics knä som stoppade honom i åtta veckor. Men Igor är fullt frisk vilket också är fallet med både Philip Andersson och Viktor Svensson – mittbackar som båda dragits med skadeproblem i vår, förklarar Agim.

– Mot slutet har vi fått lite känningar i ljumskar även hon Dennis Olofsson och Karim Sadat. Mot Oddevold tog jag ut Dennis som en ren säkerhetsåtgärd även om han själv gärna ville spela vidare, berättar han.

Förklaringen till småskavankerna som börjar komma nu mot slutet av vårsäsongen är inte så konstig menar Agim:

– Nej dels har det varit en lång vårsäsong och spelarna börja bli lite slitna. Sedan handlar det om att vi går mellan hårda och mjuka planer både i träning och match och det kräver sin tribut.

Nu återstår match mot Oskarshamn på söndag och Assyriska lördagen den 15 juli innan det kommer ett efterlängtat uppehåll. Den 20 augusti drar seriespelet igång igen med hemmamatch mot Husqvarna FF men innan dess har laget förstås börjat träna för fullt. Dessutom finns det en match i Svenska cupen som ska hanteras förutom träningsmatchen mot FC Köpenhamns U21-lag.

Text: Lasse Möller Bild: David Jönsson