Mot IK Oddevold kunde Landskrona BoIS Adi Nalic äntligen spräcka den förhatliga målnollan. Elegant, behärskat och kallt rullade han dit 4-0 i segermatchen. Men i sanningens namn ska sägas att Adi inte gjort så många minuter i den randiga tröjan denna säsong. Men det räknar han med att ändra på i höst.

– Ja jag har mestadels fått göra lite inhopp och då är det alltid lite knepigt att få det att stämma. Man kommer in och vill påverka och göra det bra. Men man hinner inte alltid komma in i spelet. Därför kan det se lite tafatt ut när jag bränner vad som verkar vara en klar chans, förklarar en nyklippt och alltid lika leende Adi när vi träffas över en kopp kaffe på Espresso House i Landskrona.

Trots att Adi gärna hade velat ha lite mer matchtid så har han tålamodet att vänta på sin chans.

– Jag råkar spela på en position i laget där det råder knivskarp konkurrens. Vi är fyra-fem spelare som kan ta den positionen – centralt i den offensiva mittfältsdelen – men det är bara att gilla läget och jobba på, menar han.

– Jag tror att jag kommer at få fler chanser i höst och då vill jag visa att jag är ett namn för BoIS framtid. Jag är bara 19 år och utvecklas fortfarande för varje träning. Jag är imponerad över hur Agim Sopi – BoIS huvudtränare – kan plocka fram och utveckla det bästa ur oss spelare hela tiden, säger Adi.

Adi Nalic kom till BoIS från Mjällby inför denna säsong. Han är en stor talang som haft haft internationella ögon på sig och bland annat varit i klubbar som Fiorentina. Trots sina 190 centimeter är Adi en elegant spelare som verkligen karaktäriserar uttrycket ”Poetry in motion”. Han flyter fram mellan motståndare samtidigt som hans teknik skördar ”offer”. Dessutom har Adi ett vasst skott – kanske det hårdaste i dagens BoIS undantaget Thierry Zahui.

– Jag har ibland lekt med tanken på att jag skulle kunna spela forward om det uppstod en vakans. Trivs i den offensiva rollen även om det är som central mittfältare jag väl antagligen hör mest hemma, säger han.

Med 78 kilo på sina 190 centimeter vet Adi om att det krävs lite mer muskler innan kroppen är färdigutvecklad.

– Jag växte 30 centimeter på två år och kroppen har ännu inte hunnit ifatt helt. Jag tror dock inte att jag tappar i fart och teknik även om jag går upp – tvärt om förklarar Adi.

– I höst ska jag försöka spela och träna mig till mera ordinarie spel. Jag trivs så oerhört bra i BoIS både med tränare och spelare. Träningen Agim ger oss är otroligt utvecklande. Vi kör stenhårt – alltid med boll – och BoIS är alltid det lag som är starkast konditionsmässigt i slutet på varje match, förklarar han.

– Just för att det krävs att alla ger 100 procent på träningen är vi så bra i matchfasen. Vi är förberedda för tuffa och krävande matcher och har visat att vi står upp, tycker Adi.

På söndag möter BoIS ett formstarkt Oskarshamn hemma på Idrottsplatsen klockan 16. Adi gissar att det blir avbytarbänken men hoppas få chans till inhopp.

– Även om jag kommit in som avbytare och gjort mål i cupen och serien så vill jag inte bli en ”Supersub”. Jag vill vara med från början och göra mål, skrattar han.

Text och bild: Lasse Möller