På torsdagen skrev 22-årige Dino Mesic på för Landskrona BoIS. Anfallaren kommer från seriekonkurrenten Rosengård och kommer att bli spelklar till höstsäsongen.

– Jag är mycket glad över att ha fått chansen att komma till BoIS. Jag kommer inte hit som någon sorts stjärna och tar för givet att jag ska ha en ordinarie plats i laget. Jag vet att jag kommer att få kämpa hårt för att slå mig in i A-laget. Och jag kommer verkligen att ge allt för att ta en plats, sa Dino Mesic när han på torsdagen gjorde första träningen med sitt nya lag.

Det är tränaren Agim Sopi som föreslagit denna värvning av en spelare han känner väl till.

– Jag vet Dinos kapacitet och tror att han kan bli en nyttig spelare för oss. Dino har visat i matcherna där BoIS mött honom hur bra han är, säger Agim.

– Detta är en bra lösning och ekonomiskt försvarbar för vår del, säger BoIS-ordföranden Gabriel Munck.

BoIS har haft koll på Dino några veckor och när nu Dino och Rosengård valde att gå skilda vägar slog BoIS till.

– I fjol gjorde jag 15 mål och 11 assist i Rosengård. Då fungerade samarbetet med Ramadan mycket bra. Men i år valde Rosengård att ändra på anfallsspelet och det har inte funkat för mig att springa på kanten. Rosengårds anfallsspel skiljer sig väldigt mycket från det BoIS visat upp med sitt offensiva mittfält, förklarar Dino.

Den 180 centimeter långe och 77 kilo tunge anfallaren är skolad i Malmö FF och har spelat i Höllviken. Han har även förflutet i Skånelaget.

– Jag har spelat där med Måns Ekvall och Rasmus Alm så de killarna känner jag bra, säger Dino.

Kontraktet med BoIS sträckt sig fram till säsongens slut och sedan utvärderar man hur det hela fungerat.

Text och bild: Lasse Möller