Edafe Egbedi har spelat färdigt i Landskrona BoIS vad gäller vårsäsongen. Den ljumsskada som han ådrog sig på träningen förra veckan stoppar spel mot både Oskarshamn och Assyriska innan uppehållet.

– ”Eddie” Egbedi har varit på behandling i Halmstad och fick då besked at han inte får träna med boll före tisdag nästa vecka. Då ska han på ny koll. Men jag har redan nu tagit beslutet att han inte spelar mot Assyriska den 15 juli även om det blir klartecken, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.

– Assyriska spelar på konstgräs och jag vill inte riskera ”Eddies” ljumskar på sådant underlag. Vi har gott om folk på offensivt mittfält så det föresvävar mig inte att gambla med skador, säger Agim bestämt.- Det närmar sig slutet på vårsäsongen nu och flera av spelarna börjar känna sig lite slitna. Dessbättre har vi undvikit en hel del onödiga skador. Det är viktigt att vi kör bra rehabträning när det börjar dyka upp symptom – och det har vi också gjort, säger Agim.

– Vi har haft en lång säsong med tidiga träningsmatcher och Svenska cupen innan serien började. Det positiva är att vi utvecklats hela tiden. Vi tränar hårt och spelarna är förberedda att orka med en tuff höstsäsong.

På torsdagen tränar BoIS ännu ett stentufft pass inför söndagens tuffa hemmamatch mot Oskarshamns AIK.

– Vi kommer att möta ett av seriens klart bästa lag. Jag har bra koll på Oskarshamn och de har gjort det riktigt bra. Det är ett lag som vill spela fotboll och som gjort bra resultat. De har några jätteduktiga spelare som vi får se till inte får det utrymme de vill ha. Vi måste vara ordentligt förberedda på vad vi ska möta. Det är därför jag genomför en rad särskilda spelövningar denna vecka, säger Agim med ett brett leende.

Vi vet sedan länge att Agim Sopi inte är en man som lämnar något åt slumpen. Få tränare är så förberedda och välinformerade om det motstånd som väntar hans lag som Agim.

På torsdagsträningen medverkade samtliga spelare utom långtidsskadade Raslan Al Kurdi. Även Edafe Egbedi och Dardan Mustafa – den senare tränar med BoIS fram till uppehållet – körde ett pass, fast utan boll.

– Alla spelare finns tillgängliga förutom Raslan och Eddie och vi ser fram emot söndagens match, garanterar Agim Sopi.

Lasse Möller