BoIS fick 2-2 mot ett för all del välspelande Oskarshamn, men nog kändes det ändå som två förlorade poäng. —Besviket. Vi skapade massor av chanser och borde avgjort tidigare, suckade Agim Sopi efteråt.

Oskarshamn öppnade matchen på ett bra sätt, och såg ut att ha gjort sin läxa. Man pressade högt och gjorde allt för att BoIS inte skulle få igång sitt passningsspel. Ledningsmålet för bortalaget kom efter bara tio minuter. Inspel från vänster och direktskott – BoIS andra insläppta mål på IP denna säsong. Minuterna efter var det faktiskt nära 0-2, men sedan kom BoIS igång. Alm och Zahui hade två bra skott, med fina målvaktsräddningar som följd, innan Karim Sadat kvitterade efter 31 minuter. Inspelet av Filip Pivkovski tog på en försvarare och Karim Sadat kunde stöta in bollen i mål från nära håll. På första halvlekens övertid sköt Pivkovski 2-1 till BoIS, mellan benen på målvakten.

Andra halvlek blev jämnare. BoIS skapade flera lägen till 3-1, men missade man inte målet så stod duktige bortamålvakten Oliver Bergman i vägen. En kvart från slutet kvitterade Oskarshamn. Ett inspel studsade på en hemmaförsvarare och friställde Joakim Lengyel som rullade in 2-2. BoIS lyckades aldrig mobilisera någon press mot slutet.

—Vi gjorde en bra match, skapade massor av chanser och borde avgjort mycket tidigare. Men vi hade en motståndare på andra sidan som gjorde det svårt för oss. Även om vi skapade chanser, kom igenom som vi ville och hade flera bra instick så gjorde vi inte ett mål mer än motståndarna i dag. Vi förtjänade tre poäng, men så är fotbollen, sa en besviken Agim Sopi efter matchen.

Oskarshamns tränare Jan Stahre:

—Vi mötte ett väldigt bra lag. Vi hade läst vår läxa och ville ta dem högt upp. De spelar med hög risk och jag gillar målvaktens självförtroende, men vi ville locka in dem lite. Fast Landskrona är duktiga, många bra spelare att hålla reda på. Strax före vårt kvitteringsmål började vi hitta rätt igen och vi är förstås nöjda med poängen, vi mötte seriens bästa lag, sa han.

Alexander Tkacz:

—Väldigt surt. På hemmaplan ska vi vinna så det är klart att det känns som två förlorade poäng. Men 2-1 är aldrig en säker ledning. Vi skapade många bra chanser men vi brukar ha lite mer energi mot slutet av matcherna. Det kändes som vi blev lite trötta i dag. Vad det beror på vet jag inte, det blir så ibland, sa han efteråt.

Och BoIS släppte in två mål, anmärkningsvärt med tanke på att man inför matchen haft ett snitt på 0.42.

—Första målet gick det väldigt snabbt och de fick på ett bra skott, andra målet så studsar bollen på ett ben framför mål vårt mål. Så är det i fotboll, ibland studsar den med oss och ibland mot oss. Nu gäller det att avsluta vårsäsongen bra. Vi behöver vinna och mot Assyriska i Göteborg ska vi absolut ta tre poäng, avslutade BoIS vänsterback.

En match återstår alltså innan sommaruppehållet, mot Assyriska BK i Göteborg.

—Det gäller att bara fortsätta. Vi är fortfarande serieledare och vi ska bara jobba på samma sätt. Vi har fortfarande inte förlorat på länge, och även om det känns som en förlust i dag så är det en ny dag i morgon och vi kan bara jobba vidare och ta tre poäng i Göteborg nästa helg, avslutade Agim.

 

BoIS – Oskarshamn 2-2 (2-1)

11 0-1

32 1-1 Karim Sadat (Filip Pivkovski)

46 2-1 Filip Pivkovski (Karim Sadat)

76 2-2

Publik: 2134

 

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3495263

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.se)