Efter BoIS hemmamatch mot Oskarshamn fick Peter Arnström ta emot ett par uppskattande bevis på sin rättrådighet. Tack vare Peter och hans flickvän Emma Håkansson slapp nämligen Edafe Egbedi uppleva en synnerligen jobbig ekonomisk situation.

På midsommarafton tappade Edafe ”Eddie” Egbedi sin plånbok när han var ute och cyklade. Plånboken innehöll en försvarlig summa kontanter – pengar som var avsedda att skickas hem till Eddies mamma i Nigeria.

Trots rejäla eftersök av polis, Eddie, Drogba Akpoveta och inte minst Kurt Hultqvist i BoIS hittades inte plånboken. Förklaringen var nämligen den att Peter och Emma precis hade mött Eddie på cykel när man strax efteråt såg en plånbok på vägen.

– Vi stannade till, kollade i den och såg att det var pengar och id-kort men valde att cykla hem så vi kunde efterlysa ägaren, berättar Peter.

– När vi kollade plånboken såg vi att den var Eddies. Hade vi bara gjort det på plats hade vi kunnat cykla efter honom och ge honom den direkt. Nu ringde vi till kansliet men där var ju stängt. Vi lyckades spåra hans adress och körde dit, förklarar Peter.

Det visade sig dock att det inte framgick vilken brevlåda som var Eddies och då vågade man inte lägga plånboken där.

– Men vi Facebook spårade vi upp Agim Sopi – BoIS tränare – och kunde berätta att plånboken var funnen med alla pengar i. Naturligtvis funderade vi inte en sekund på att behålla kontanterna. De var inte våra och vi är ärliga människor, betonar Peter.

Eddie – som var mer eller mindre knäckt av händelsen – kunde få det glada beskedet. Han ringde hem och sedan satte han 1-0 i segermatchen mot Karlskrona som spelades två dagar efter.

Peter ville inte ha någon hittelön men Agim Sopi och BoIS beslöt att något måste han få. På söndagen överlämnade så Eddie en BoIS-tröja med samtliga spelares autografer. Dessutom fick Peter ett säsongskort som gör att han kan se samtliga hemmamatcher i höst.

Eddie fick faktiskt också en gåva. Kurt Hultqvist gav honom – via Peter – en t-shirt från insamlingen som  BoIS anordnade tillsammans med Landskrona Posten efter Tsunamikatastrofen i Thailand och som gav 100 000 kronor till Röda Korset och Rädda Barnen att dela på.. På t-shirten står ”You never walk alone” och det fick ju Eddie bevis på.

– Jag är så oerhört glad och tacksam för Peters och Emmas agerande. De är mina vänner för livet, förklarar Eddie.

Text: Lasse Möller Bild: Henrik Nordell