På lördag vänder årets serie för Landskrona BoIS del då man möter Assyriska borta i Göteborg. För lagets i särklass bäste målskytt – Karim Sadat – är det sedan dags för två veckors välbehövlig vila.

– Vi har spelat många matcher nu och jag känner att kroppen är sliten. Jag har problem med ljumskarna och lite med benen men det är inget som håller mig borta från våravslutningen, förklarar Karim.

– Nu får jag två veckors vila och det kommer att göra underverk med min kropp. När höstsäsongen drar igång kommer jag att komma tillbaka taggad till hundra procent och försöka fortsätta på den inslagna vägen, tillägger han.

Karim Sadat har på tolv matcher gjort åtta mål och svarat för tre assister. Många supportrar har uttryckt sin saknad efter flyktade Erik Pärsson men faktum är att Karim har gjort ett mål mer vid samma tidpunkt än Erik fjol.

– Det har jag ingen koll på men jag är glad över att laget har presterat så bra på våren. Vi leder serien och har dominerat praktiskt taget alla matcher vi spelat hittills. Jag vet inte med säkerhet men jag tror nog att BoIS spelar den bästa fotbollen laget gjort på de senaste tre-fyra åren just nu, säger han.

– Jag känner att spelet fungerar bra för min del rent personligt. Jag arbetar hårt för att inte bara göra mål själv utan för att skapa utrymme för mina lagkompisar. Eftersom jag gjort flest mål i BoIS får jag extra bevakning och då kan jag genom att hålla i bollen och även löpa mycket öppna för de andra, förklarar Karim.

Och det ligger onekligen mycket i vad han säger. Totalt har BoIS elva målskyttar i vår. Alla ordinarie utom Viktor Svensson har ”målat”. Men det kan ju bli ändring på detta redan på lördag.

Karim Sadat utmärkte sig redan i vårens cupspel som en stark och passningssäker targetspelare. Han har en strålande fysionomi och klarar av att hålla två hårt markerande försvarare borta och ändå se till att leverera passningar.

– Eftersom vi oftast möter lag som ligger oerhört lågt i försvarsspelet blir det så att jag får dra på mig bevakning på detta sätt då vi har trångt om utrymme att spela oss in bakom deras backlinje, menar Karim.

Som den lagspelare Karim Sadat är vill han inte gärna fokusera så mycket på sin egen insats. Han öser istället beröm över sina medspelare.

– Vi har ett jättebra lag nu. Spelarna i dagens BoIS är mycket bra. Vi leder serien och det är upp till oss själva att se till att motståndarna inte kan äta upp avståndet i tabellen. Det gäller för oss att göra vårt jobb i höst. Många matcher återstår och det blir väldigt tufft det är vi medvetna om, poängterar han.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS