Vårsäsongen i Division 1 södra avslutas med returmötet Assyriska BK – Landskrona BoIS på Ruddalen i Göteborg på lördag klockan 16. I hemmapremiären vann BoIS med 2-0 efter bland annat ett sent mål av Philip Andersson. Nu lovar Assyriskas tränare Korosh Hatami att hans lag ska stå distansen ut.

– Vi åkte ner till Landskrona med en enormt stor respekt, en stor arena, mycket folk och proffsigt arrangemang. Nu hoppas jag att spelarna efter en halv säsong i serien skakat av sig denna respekt. Jag tycker att vi lärt oss att serien är betydligt jämnare än man kunnat vänta, säger Korosh.
– Det är få matcher där resultaten springer iväg. Många matcher är täta – även de mot topplagen. Vi har haft det motigt på slutet men varit bra med i matcherna men inte riktigt orkat hela distansen, förklarar han.

Assyriska brottas i de nedre regionerna. Man ligger på näst sista plats men är på inget sätt avhängt i en jämn tabell.
– Nu är det sista matchen innan vila så det finns ingen annan taktik än gasen i botten för alla killar. Tyvärr har vi drabbats av tre avstängningar inför denna match men de spelare som får chansen att kliva in får visa att de tar den, menar Korosh Hatami.
Avstängningarna slår hårt mot Assyriskas backlinje där både Sargon Cicek och Daniel Stanisic saknas. Dessutom får man undvara mittfältaren Daniel Albano Neves.

– Vi möter ett lag som definitivt hör hemma i Superettan men jag hoppas att vi kan visa att vi lärt oss något av seriespelet så här långt. Det finns möjligheter att störa BoIS det har vi sett under säsongen och dessa ska vi försöka ta vara på, säger Korosh.
– Men naturligtvis handlar det om en mycket svår match. Men vi måste visa tålamod och vara noggranna så ska vi förhoppningsvis kinan sätta lite käppar i BoIS-hjulet, tror han.

Korost Hatami känner inte att Assyriska BK på något sätt kastat in handduken i racet om ett nytt kontrakt.
– Nej det är många matcher kvar och vi håller på att växa in i serien så detta ska vi bara fixa. En seger hemma mot BoIS är en bra start på höstsäsongen nu när programmet vänder.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)