I dag knyter Landskrona BoIS ihop vårsäsongen genom bortamatchen mot Assyriska BK på Ruddalen i Göteborg. Lagkaptenen Philip Andersson tittar tillbaka på säsongen och ser med blandade känslor på att man nu går in i en period av vila och spellediga dagar.

– Samtidigt som det förstås är välbehövligt att vila och läka småskador så känns det lite tråkigt att ha ett speluppehåll nu när vi verkligen är inne i flytet. Man vill ju bara spela matcher när det går bra. Men naturligtvis behöver många vila efter en lång vårsäsong med många matcher, säger Philip som utgör ett säkert mittlås tillsammans med Viktor Svensson.

Hade du – med facit i hand – trott på en sådan fantastisk vårsäsong som ni haft?
– Både och, vi kom igång otroligt bra med träningsmatcher och Svenska cupen så vi förstod tidigt att vi var ett bra lag, förklarar Philip.
– Sedan har ju seriespelet varit mycket bra med få insläppta mål och faktiskt ganska många gjorda framåt. Vi har spelat med hög press och dominerat matcherna. Många killar har klivit fram och svarat för en häpnadsväckande utveckling, konstaterar han.

Philip menar att man inte reflekterar speciellt mycket när allt rullar på.
– Nej när man är inne i flytet då bara går det av sig själv. Mycket vill ha mer och det visade sig ju inte minst efter senaste matchen hemma. En poäng mot Oskarshamn var en stor besvikelse för alla. Det var oerhört irriterat i omklädningsrummet efter matchen och alla såg det som tappade poäng. Ingen var nöjd, berättar han.

Detta trots att ni ändå gjorde kanske säsongens bästa match stundtals?
– Ja, men det hjälper inte när vi ger bort poäng. Det var en match vi skulle ha vunnit, varken mer eller mindre, förklarar Philip bestämt.

Det för resonemanget över på dagens bortamatch på ett konstgräs som knappast verkar vara BoIS melodi?
– Nej det är en mardrömsarena. Jag tror aldrig vi vunnit på Ruddalen. Men nu är det upp till bevis. Vi måste se till att ta hem tre poäng här och ge oss själva ett kanonläge inför höstsäsongen, poängterar Philip.

– Det brinner av revanschlust i laget så inställningen kommer det inte att vara något fel på. Det är bara för alla som har känningar av slitna kroppar att bita ihop och göra jobbet, säger lagkapten Philip Andersson.

Matchen börjar klockan 16 och kan ses på webben om ni klickar in er på BoIS hemsida och följer anvisningarna.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS