Det blev en rejäl rivstart när Landskrona BoIS A-trupp återsamlades på måndagen efter två veckors semester. Huvudtränare Agim Sopi och assisterande Björn Ågren bjöd nämligen killar på ett Cooper-test som uppstart på höstsäsongen.

– Samtliga killar har fått träningsprogram med sig hem efter vårsäsongen. I detta framgår de hur man ska hålla igång trots att det är träningsfritt med laget. Nu får vi se hur man skött sig, förklarar Agim.

Cooper-testet är en kontroll över hur det står till med konditionen och utifrån de individuella resultaten kan Agim sedan lägga upp träningen de tre veckor som återstår innan seriestarten.

– Det har varit nödvändigt med denna vila. Det syntes i slutet på vårsäsongen hur trötta killarna var, både fysiskt och psykiskt. Säsongen har varit lång. Inte minst försäsongen med tränings- och cupmatcher, menar Agim.

– Vilan i kombination med de individuella träningsråden ska förhoppningsvis har gjort nytta. Under semestern har Edafe ”Eddie” Egbedi haft chans att vila ut sin skada och han har blivit betydligt bättre. Men ännu har han en bit kvar. I övrigt ska det vara helt skadefritt, förklarar Agim.

”Eddie” Egbedi genomförde inte måndagens Cooper-test – det gjorde inte heller Igor Arsenijevic. Den senare är på semester och kunde först få flyg hem på måndagskvällen

Förste man på träningen var dock inte en kontrakterad spelare utan Dardan Mustafa – tidigare Örgryte IS – som tränat en tid med BoIS för att bygga upp sig efter skada.

– Dardan fortsätter att träna ett tag till med oss sedan får vi se vad som händer. Inget är klart ännu, poängterar Agim.

Det har spekulerats intensivt på olika fansajter om vilka nyförvärv BoIS ska ta in under transferfönstret förutom Dino Mesic från Rosengård som redan är klar.

– Vi har en bra trupp som den är och det finns inte pengar att köpa in spelare. Som vi klargjort tidigare kan vi bara erbjuda utbildning och medverkan i en bra A-trupp om man vill komma hit, säger Agim.

– Prio ett är en tredjemålvakt som ska kunna spela U19-fotboll och vara back up om något händer med våra A-lagsmålvakter. Carlos Mendoza från BK Olympic som tränat med oss ett tag kan tyvärr inte spela U19 varför han inte är aktuell. Jag har en del andra alternativ jag tittar på så detta kommer att lösa sig, lovar Agim.

Inför seriestarten ska BoIS spela en träningsmatch mot FC Köpenhamns U23/21-lag nu på fredag den 4 augusti klockan 19. Dessutom blir det en intern match den 12 augusti klockan 13.

– Mot FCK kommer alla spelare att få speltid. Hur mycket var och en får kan jag dock inte säga nu, berättar Agim.

Text och bild: Lasse Möller