Som avslutning på första träningsveckan står nu en träningsmatch mot FC Köpenhamn på menyn i morgon, fredag. Danskarna lär komma med ett starkt lag där spelare som inte deltog på plan i Champion League-kvalet i onsdags troligen kommer att få speltid. Officiellt handlar det om U19- och U23-lagets spelare i FCK.

– Det blir en bra värdemätare för oss och det ska bli riktigt roligt med en sådan här match som jag ser fram emot med stor spänning, inte minst för att det har sett väldigt bra ut på träningen i veckan med mycket högt tempo, säger BolS-tränaren Agim Sopi.
– Jag var faktiskt imponerad att de var så pass fysiskt starka efter två veckors semester.
BoIS kommer att lufta alla tillgängliga spelare. Det är bara skadade Edafe Egbedi samt Daniel Ask, som fått ledigt, som saknas. Debut blir det för nyförvärvet Dino Mesic.

I dag lottades också Svenska Cupen och BoIS fick Elfsborg på sin lott. Det är ännu inte bestämt om matchen ska spelas den 23 eller 24 augusti.
– Det kommer att bli en trevlig match. Elfsborg är ett bra lag som vill spela fotboll och det är givetvis en utmaning för oss. Det är kul för killarna att mäta sina krafter mot ett allsvenskt lag. Vi har lite vana nu att möta stora lag, säger Agim, som dock vill ligga lågt med förhandssnacket inför cupen.
– Ja, för vår del har vi fullt fokus på omstarten mot Husqvarna den 20 augusti.
Efter nästa veckas träning blir det en intermatch lördagen den 12 augusti, 2 x 40 minuter.

BoIS-truppen mot FC Köpenhamn: Ivo Vazgec, Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Svensson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Saber Azizi, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Kevin Jensen, Edwin Condrup, Rasmus Alm, Filip Pivkovski, Thierry Zahui, Adi Nalic, Karim Sadat, John Ebere Ekeh, Dino Mesic.

Matchen spelas fredag kl 19 på Landskrona IP. Det är fri entré och entrén är endast från sittplatsläktaren.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com