På fredagskvällen bänkade sig ett stort antal fotbollsabstinenta landskronabor att besöka Landskrona IP för att se Agim Sopi lufta truppen mot riktigt tungt motstånd. BoIS-truppen som återgått i träning i början av veckan efter två veckors semester fick slita för resultatet mot ett FC Köpenhamn med bland annat Mikael Antonsson i mittförsvaret.

Köpenhamn visade direkt att man hade förmåga att sätta en annan press på BoIS än vad man är van vid från serien. Ganska snabbt tog ändå BoIS en spelförande position. I sjunde minuten kom BoIS fram i ett bra läge. Pivkovski sköt på täckande försvarare efter förarbete av Alm och Olofsson. Pivkovski var överlag väldigt aktiv och bollsökande i inledningen. I elfte minuten snurrade Zahui på mitten, serverade Tkacz en macka på kanten. Tkacz fick bollen till Sadat som avslutade utan lycka.

Det var ett riktigt spelsuget randigt lag som gick att känna igen från vårsäsongens bästa matcher. Klapp-klapp- anfallen avlöste varandra utan att den riktiga hundraprocentiga chansen uppstod. Å andra sidan kom inte FCK över planhalvan långa stunder. Första halvlek slutade 0-0 med mersmak för Landskrona även om FCK arbetade sig in i matchens sista tio minuter.
I paus bytte Amr Kaddoura av Ivo Vazgec i målet. FCK ställde upp högre i början av andra men då kontrade BoIS och Filip Pivkovski tog sig förbi sin back på kanten, klev in i straffområdet, rundande mittbacken och placerade bollen kyligt i målvaktens närmsta hörn. Halvleken fortsatte vara jämn med få riktigt heta målchanser.

Dino Mesic hade en riktigt farlig chans efter drygt 70 minuter efter att Adi Nalic gjort ett riktigt fint förarbete och i 80:e minuten var kvitteringen inte långt borta men Kaddoura avvägde. På hörnan som följde kunde dock FCK kvittera när Luka Racic fick gå upp omarkerad och kunde enkelt nicka in 1-1 i tom bur. Matchen slutade 1-1 efter viss FCK-press på slutet när BoIS bytt i princip hela startelvan.

Nu har Agim Sopi två veckor på sig att drilla mannarna inför säsongens tuffaste uppgift. Tre matcher på hemmaplan väntar runt hörnet. Husqvarna i serien den 20 augusti följt av Elfsborg i cupen den 23 eller 24 augusti och Kristianstad i serien den 27. Bocka av i almanackan!

BoIS startelva

Vazgec
Olofsson – Andersson – Svensson – Tkacz
Ekvall – Arsenijevic
Alm – Zahui – Pivkovski
Sadat

Målen
1-0 Filip Pivkovski (48 min)
1-1 Luka Racic (81 min)

Inhopp i BoIS under matchen
45 min, Amr Kaddoura in – Vazgec ut
55 min, Saber Azizi, Adi Nalic, Dino Mesic, Philip Ljung in – Svensson, Sadat, Pivkovski, Olofsson ut
70 min, Kevin Jensen in – Alm ut
75 min, Edwin Condrup in, Igor Arsenijevic ut
78 mn, John Ebere Ekeh in – Zahui ut

Text: Torgny Andersen, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)