BoIS U19-lag stod emot bra mot Kristianstad, men ett A-lagsförstärkt hemmalag blev för svåra för BoIS som nu åkt ur DM. —Vi gjorde många positiva saker i dag, men tyvärr lite defensiva misstag vid deras mål, sa U19-lagets tränare Sebastian Malm efter förlust, 5-2, mot FC Kristianstad.

Efter att BoIS i förra omgången av DM vunnit mot Bromölla var en plats i Svenska Cupen 2017-2018 (omgång 1) säkrad för BoIS del. Då blev det också bestämt att U19-laget skulle stå för BoIS fortsatta representation i DM, och på onsdagskvällen väntade FC Kristianstad.

Hemmalaget, med några tillskott från sin A-trupp, tog ledningen tidigt i matchen och utökade till 2-0 strax innan paus. Man gjorde 3-0 tidigt i andra halvlek innan BoIS Filip Larsson reducerade. Det blev alltså till slut 5-2 till Kristianstad, sedan Soleymane Traore svarat för BoIS andra mål.

—I första halvlek gjorde vi många positiva saker, hade ett bra lugn och kunde spela oss ur deras förstapress på ett bra sätt. Sedan gjorde vi lite för enkla defensiva misstag på deras två första mål. Eller egentligen på alla deras fem mål, jag tycker inte det var några jätteprestationer av Kristianstad, sa Sebastian Malm efter matchen.

I BoIS-laget fanns förutom några spelare från U16-laget, även nyförvärv.

—Det fanns många positiva saker att ta med från anfallsspelet, vi har fått en ny forward ”Sulli” (Souleymane Traore) som tillför fysik. Vi hade två innermittfältare som gjorde debut, Yonis Roble och Emil Jönsson, som var bolltrygga och lugna. Sedan är det bara att jobba vidare, kring det defensiva spelet var det några inlägg om vi kom fel på, tog fel gubbar och väger lite lätt. Djupledsbollar där vi inte är samspelta i backlinjen. Men med många nya spelare tycker jag vi gjorde en bra match, prestationen var över förväntan, fortsatte Sebastian.

På lördag väntar en ny match för U19-laget. Då U19 Allsvenskan Södra mot serieledaren IF Elfsborg.

—En väldigt viktig match. Hoppas vi kan behålla lugnet i anfallsspelet, och fortsätta skapa målchanser. Vi ska jobba på i veckan och jag hoppas vi kör vidare i denna positiva anda och tar poäng på lördag, avslutar Sebastian.

BoIS – IF Elfsborg spelas på lördag, avspark 14:00 på Landskrona IP:s B-plan. För BoISare som är sugna på bra fotboll är det alltså ett ypperligt tillfälle att ta sig ut till IP på lördag.

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS