Det blir som tidigare sagt U 19 som i kväll ska försvara BoIS färger i DM-matchen mot Kristianstad FC i Kristianstad Det blir ett lag blandat med U 19- och U 17-spelare, men också utan de unga spelarna som ingår i A-truppen.

– De spelarna spar vi till lördag när vi har en viktig seriematch mot Elfsborg, säger U 19-tränaren Sebastian Malm, som dock ser fram emot matchen i kväll.
– Det blir ett kraftprov för oss, eftersom Kristianstad kommer med ganska många spelare från A-truppen. Vi hoppas dock kunna sätta vårt försvarsspel och det blir också en intressant match för de spelare som inte spelat så mycket i U 19 tidigare. Nu får de känna vad som krävs för att nå division 1-nivån i första hand, säger ”Sebbe”.

U 19 spelar alltså seriematch hemma på lördag kl 14 mot Elfsborg. BoIS ligger på nedflyttningsplats i den allsvenska U 19-serien men med samma poäng som Lunds BK, som ligger precis före på den säkra platsen.

Att U 19 spelar seriematch på lördag betyder också att den planerade interna matchen i A-truppen har ställts in. Det blir vanlig träning i stället.

I eftermiddag bestäms det också definitivt speldag för matchen i Svenska Cupen mot Elfsborg. Vi återkommer under dagen med besked.

Text: Bert Lundqvist, foto: David Jönsson