Samtliga spelare skadefria – sånär som på Raslan Al Kurdi som är långtidsskadad – full fart och en samling riktigt spelhungriga BoIS-are gnuggades stenhårt av huvudtränare Agim Sopi och assisterande tränare Björn Ågren på Landskrona Idrottsplats B-plan på torsdagseftermiddagen.

– Det känns att killarna vill komma igång med andra halvan av säsongen nu. Lite som hungriga vargar, säger en nöjd Agim Sopi.

– När vi startade för knappt två veckor sedan gjorde vi det med ett Coopertest. Detta mäter konditionen och samtliga spelare klarade det vilket visar att man skött träningen även under ledigheten, säger Agim.

Om precis en vecka väntar höstpremiären då BoIS tar emot Husqvarna. Ingenting lämnas åt slumpen och målsättningen står lika orubbad som inför seriestarten. Agim vill ta upp BoIS i Superettan denna säsong.

– Ja det finns ingen anledning att ändra den målsättningen. Vi kommer att ha exakt samma proffsiga och seriösa inställning under hösten som fanns under våren. Nu är det dags för Husqvarna och vi kommer att vara så bra förberedda för den matchen som det bara går, förklarar Agim.

Stämningen i truppen är hög. Killarna lattjar och har kul i omklädningsrummet men väl ute på B-planen så är skärpan påslagen till max.

– Samtliga spelare är kuranta. Eddie Egbedi tränar med laget för fullt och känner inget av skadan, konstaterar Agim. Sedan får vi se hur laget tas ut nästa torsdag men alla ska vara klara att spela.

Träningarna sedan återsamlingen förra veckan har varit riktigt bra menar Agim. Som vanligt tufft tempo och hårda krav på spelarna.

– Vilan har gjort underverk med trötta kroppar. Kul att se kilarna så här laddade igen, säger Agim med ett brett leende.

På torsdagens träning deltog inte förre Örgrytespelaren Dardan Mustafa som tränat rehab med BoIS under ett antal veckor.

– Dardan har skrivit på för Assyriska BK i vår serie. Han garanteras speltid och har redan fått lägenhet i Göteborg. Vi kunde inte lova honom så mycket spel. Men Dardan trivdes bra hos oss och inga dörrar är stängda inför nästa säsong om vi tar klivet upp i Superettan, säger Agim.

– Vi önskar Dardan lycka till och hoppas han och Assyriska ser till att hjälpa oss genom att plocka poäng från våra toppkonkurrenter i höst, skrattar Agim.

Text och bilder: Lasse Möller