BoIS ledde, låg under och tog sedan ledningen igen. Men till slut blev det ändå bara en poäng för BoIS.—Surt att ännu en gång tappa poäng på hemmaplan, suckade Agim Sopi efter 3-3 mot Husqvarna.

Höstsäsongen igång igen och efter sin vinst i går hade Mjällby inför dagens match snott åt sig serieledningen. Till en början såg allt ut att gå enligt planerna för BoIS, Filip Pivkovski sköt in 1-0 i 26 minuten, sedan han först skottfintat och därefter sköt in med vänstran. En stund innan hade Ivo Vazgec gjort en jätteräddning sedan en Husqvarna-spelare dykt upp på bortre stolpen och nickat mot mål. Ett liknande läge för Husqvarna kom på halvlekens övertid, och den gången kunde inte Ivo nå bollen. Bara minuter in på andra halvlek kom mål nummer två för Husqvarna, Simon Dimitrijevic kom först på ett lågt inspel och sköt in bollen från nära håll.

BoIS bytte efter detta in Dino Mesic och med två anfallare dröjde inte utdelningen särskilt länge. Karim Sadat gjorde 2-2 i 61 minuten, i 74 rullade Rasmus Alm in 3-2 efter att Alexander Tkacz stolpretur givit öppet mål. Efter flertalet chanser till 4-2, kom sedan det där 3-3 målet, nästan som på beställning. Som i de oavgjorda hemmamatcherna mot Mjällby och Oskarshamn, i vilka BoIS hade en uddamålsledning med flertalet chanser att utöka, kom i stället en snöplig kvittering mot slutet. Denna gång bara fyra minuter från full tid. Målet föregicks av en felpass på egen planhalva, där Husqvarna kunde kontra och i en sammanstötning med Philip Andersson gick bollen över Ivo och in i mål.

—Surt att tappa poäng ännu en gång. Vi har jobbat på bra i veckan, snackat om hur vi skulle hota Husqvarna. Vi började bra, hade bollinnehav och skapade några halvchanser, även om jag skulle önska att vi kom mer mellan deras backlinje och mittfält. Det var i ett sånt läge ”Pivko” gjorde 1-0. Då kändes det tryggt, sen började vi slappna av och vänta på paussignal, summerade Agim.

Då kom alltså Husqvarnas mål, strax före respektive efter halvtidsvilan.

—Ofokuserade släpper vi in 1-1 på bortre stolpen. Vi snackade i paus om att lugna ner oss, ha tålamod och bollinnehav och ligga tätare på deras nummer 25. Men vi släppte honom och de gjorde 2-1, fortsatte Agim.

—Måns hade en känning i ljumsken och vi tog in Dino och gick över till en 4-4-2-uppställning. Vi fick bra tryck och gjorde både 2-2 och 3-2 och hade flera lägen att punktera matchen. Sen kom det där målet på slutet, jag tror det är tredje gången nu, där vi inte stänger matchen. Philip försökte få iväg bollen, den tog på Hamidovics fot och snurrar in, oturligt. Vi är absolut inte nöjda, men det blev i alla fall en poäng och vi är serieledare. Vi får analysera matchen, och fortsätta jobba vidare. Vi har en tuff vecka framför oss med match mot Elfsborg på onsdag och Kristianstad på söndag, avslutade Agim.

Bortatränare Mohammed Ali Khan sa bland annat såhär om matchen.

—Vi visste att de skulle komma ut lite arga i andra halvlek. Vi tog ledningen i ett viktigt läge och låg på rätt sida, de hade svårt att få hål på oss. Ju längre matchen led fick de fler målchanser och gjorde till slut tre mål. Lite surt att tappa vår ledning och dessutom ligga under, men starkt av oss att hämta upp till 3-3. Ivo var ute och flaxade några gånger, vår spelare blev lite rädd vid ett tillfälle, annars hade vi nog kunnat göra 4-3, sa han.

För BoIS del väntar alltså match i Svenska Cupen på onsdag, då allsvenska IF Elfsborg kommer till Landskrona IP. Därefter återigen hemmamatch, på söndag mot Kristianstad.

 

BoIS – Husqvarna 3-3 (1-1)

26 1-0 Filip Pivkovski (Rasmus Alm)

46 1-1

48 1-2

61 2-2 Karim Sadat (Alexander Tkacz)

74 3-2 Rasmus Alm (stolpretur på skott från Tkacz)

86 3-3

Publik: 1624

För mer matchinfo, se: http://svenskfotboll.se/cuper-och-serier/information/?scr=result&fmid=3495287

 

 

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)