Gammal statistik och traditioner är inget som Landskrona BoIS ytterback Alexander Tkacz tar någon hänsyn till. I dagens höstpremiär hemma mot Husqvarna FF är målsättningen seger och övertygande spel från Landskrona BoIS det som gäller.

– Ja jag bryr mig inte ett dugg om vilken statistik vi haft mot Husqvarna FF genom åren. Kände knappt till den ens. Men förresten så spelar det väl ingen roll i år. Vi slog dem ju borta i seriepremiären, säger Alexander med sitt alltid lika vinnande leende.

Till saken hör att Husqvarna FF är ett lag som BoIS haft otroligt svårt mot genom åren. Segrarna är lätträknade men förlusterna desto fler.

BoIS svarade för en vårsäsong som fick många luttrade supportrar att åter börja hoppas på en framgångssaga för sitt älskade randiga lag. Även om tränare Agim Sopi i Studio BoIS menade att det fanns mera man kunde ha hoppats på – bland annat flera mål framåt – så resulterade vårsäsongen i en serieledning på tre poäng.

– Det känns bland killarna att man vill komma igång nu. När serien tog paus var många av oss slitna och trötta men vilan och uppträningen de senaste veckorna har gjort susen, berättar Alexander.

– Nu vill alla gå ut och bevisa att man ska ha sin A-lagsplats och att vi kan fortsätta på den i våras inslagna vägen. Det finns en positiv känsla och det finns ingen anledning att vi inte ska fortsäte leverera som vi visat att vi kan, menar han.

BoIS leder serien med tre poäng före Mjällby (innan denna omgång) och det finns en positiv press i detta faktum förklarar Alexander.
– Ja dels betyder det att vi har saken i egna händer. Det är närmast mål så länge du leder. Samtidigt är marginalen så liten att den signalerar till oss alla att det inte går att slappna av för en sekund. Vi måste behålla fokus. Minsta lilla tendens att vi tar lätt på uppgiften så är vi förbisprungna, konstaterar han.

Mot Husqvarna ska det inte vara några problem att komma väl förberedda tycker han.
– Nejdå, vi har blivit väl uppdaterade av Agim. Vi har gått igenom hur deras lag agerar och vi vet vad vi själva kan, konstaterar han.
Man måste alltid ha respekt för motståndaren men samtidigt också ha en stark tro på sin egen förmåga. Denna egenskap har BoIS-spelarna och staben bakom visat att man haft under hela vårsäsongen.
– Nu hoppas jag på att publiken kommer till Idrottsplatsen. Stödet från en röststark hemmapublik hjälper oss. Dessutom vill vi visa att vi spelar bra och vinnande fotboll, slutar Alexander.

Matchstart i dag kl 16.

Text och bild: Lasse Möller