Landskrona BoIS lille spelfördelare och frisparksskytt Thierry Zahui är inte den som låter gamla motgångar tynga när nya utmaningar väntar. Söndagens mindre lyckade match mot Husqvarna är glömd och nu ser han fram emot att få stångas med allsvenskt motstånd i form av IF Elfsborg i dagens cupmatch.

– Att få mäta sina krafter mot de som ska vara de bästa i Sverige triggar. Jag är definitivt inte rädd för Elfsborgsspelarna. Det som skiljer dem från de motståndare vi har i division 1 är tempot. Det handlar om vanliga människor och det är tvärtom inspirerande att få tampas med dem, säger den alltid lika positive och stabile Thierry.
– BoIS är en stor familj och en familj vinner och förlorar tillsammans. Husqvarnamatchen var inte kul. Slarv och okoncentration kostade oss poäng. Nu vet jag att killarna brinner av revanschlust. Vi vill mer än gärna visa Elfsborg att vi kan spela fotboll, förklarar han.

Normalt för denna säsong har varit att BoIS har fått styra och ställa efter behag på Idrottsplatsen. Mot Elfsborg förväntar sig Thierry ett annat spel.
– Jag är övertygad om att Elfsborg åker hit för att vara det spelförande laget och att man tänkt ”städa” av oss och åka hem med ett bekvämt avancemang i Svenska cupen. Den inställningen passar oss utmärkt att de har, säger han.

Thierry talar varmt om BoIS och han nämner något vi inte hört tidigare.
– BoIS har en ”strange quality”, säger Thierry.
Fritt översatt en främmande eller ovanlig kvalitet.
Han utvecklar detta:
– Laget kan plocka fram resurser som man inte trodde fanns. Plötsligt spelar vi en fotboll som är helt fantastisk. När det stämmer är vi ett lag som kan rubba det mesta. I lägen när det krävs verkar denna ”strange quality” kunna plockas fram, menar han.

Mot Elfsborg – som är ett mycket vasst cuplag – kommer det att krävas något som man kanske inte riktigt tror finns i årets BoIS. Men samma gällde fjol när laget plockade fram något man inte trodde fanns i det laget då Malmö FF stod som motståndare i cupen.
– Jag ser fram emot matchen. Hoppas det kommer mycket folk till Idrottsplatsen så får vi se vad vi kan hitta på, säger Thierry med ett brett leende.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)