Cupmatchen mellan BoIS och Elfsborg utvecklade sig till en långdragen och händelserik historia. Tyvärr för BoIS del blir det Elfsborg som får spela gruppspel till våren, detta efter att Borås-laget vunnit med 4-3 efter förlängning. —Jag är stolt över killarna, vi har visat mot bra lag som Malmö och nu Elfsborg, hur duktiga vi är, sa Agim Sopi efteråt.

 

Matchen i Svenska Cupen mellan BoIS och Elfsborg innehöll om inte allt, så väldigt mycket. Elfsborg gjorde tidigt 1-0, detta genom Jesper Karlsson på en snygg cykelspark. Cupmatch och Thierry Zahui brukar betyda frisparksmål och i dag var inget undantag. Zahui prickade in 1-1 tio minuter senare och innan halvtid tog BoIS också ledningen. Karim Sadat spelade ut bollen till Rasmus Alm, fick tillbaka den och kastade sig fram och stötte in 2-1. En kvart in på andra halvlek kom 3-1. Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard spelade ut bollen till sin mittback, Nalic var snabbt framme och snodde åt sig bollen och fri med Stuhr Ellegaard rullade han in 3-1. Sista 30 minuterna skulle Elfsborg få både kvittera och reducera. Först kom 3-2 genom inhopparen Emir Bajrami och tio minuter från slutet sköt Simon Lundevall in 3-3. Däremellan hade BoIS flera lägen att utöka sin ledning.

På matchens övertid blev Thierry Zahui först utvisad efter sitt andra gula kort. Sedan blev Elfsborgs målvakt utvisad sedan han rivit ner Philip Andersson, som rusat från egen backlinje på en utspark från Ivo Vazgec. Elfsborgs anfallare Viktor Prodell fick ställa sig i målet.

Under förlängningen låg med jämna mellanrum många spelare med kramp- och krampkänningar, och just när publiken började titta på klockan och invänta straffsparksläggningen kom 4-3 för Elfsborg. Trots att det var fyra minuter plus tillägg kvar, gjorde några ur hemmapubliken valet att lämna Landskrona IP. Tyvärr blev det ingen kvittering för BoIS, men de båda lagen bjöd på god underhållning och BoIS-laget såväl som hemmaklacken visade upp sig från sin bästa sida.

Agim Sopi:
—Tanken var att vi skulle avvakta lite i matchinledningen, men det visade sig att vi är bäst när vi pressar motståndarna, även om vi visste det sedan innan. Vi hamnade i underläge tidigt, men vi kände att ”nej, nu kör vi vårt spel”. Vi pressade högt och lät dem inte bygga anfall, de fick problem i våra omställningar. Vi fick 3-1 och det kändes som vi hade kontroll.

Duktige Filip Pivkovski sa såhär direkt efter matchen.
—Tungt. Det kändes nästan som vi spelade två matcher i dag. Vi inledde inte riktigt på topp, sen ändrade vi lite taktik och vi insåg att Elfsborg kan göra misstag när vi pressar. Vi har kvalitéer i laget, kanske var det små värderingar som skiljde oss åt i dag, sa han.

Han syftade särskilt på Elfsborgs inhoppare Emir Bajrami.
— Han kom in och tog rätt beslut i princip i varje situation. Kanske är det sånt som avgör, den där lilla spetsen. Otroligt surt att inte vinna i dag, suckade han.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund:
— Vi började matchen helt perfekt, gjorde mål, hade tålamod. Sedan började Landskrona sätta högre press och det hade vi svårt att hantera. De fick energi och vid sitt andra mål var de i en väldigt bra period. Sedan fick vi en dålig start i andra, men vi gjorde några byten och bestämde oss för att gå för det, sa han.

Sekunderna före full tid blev alltså Elfsborgs målvakt utvisad och med alla byten gjorda var det inte helt enkelt för bortalaget.

—”Vem ska stå i mål” frågade vi oss, och det var ingen direkt som kom fram och anmälde sig. Jag tycker annars vi hanterade förlängningen bra, de satsade på några skott utifrån. Landskrona är ett jättebra lag under bra ledning av Agim och jag önskar dem stort lycka till i fortsättningen, sa den sympatiske bortatränaren.

BoIS utslaget ur Svenska Cupen alltså, men laget har inte tid att sörja. På söndag möter BoIS Kristianstad.

—Vi vilar i morgon, håller en lugn träning på fredag. Vi får se hur det är med Sadat, men jag tycker Saber och Adi gjorde fantastiskt bra ifrån sig i dag. Vi visade förra året mot Malmö och i dag mot Elfsborg hur duktigt lag vi är. Klart killarna kommer vara trötta efter i dag, men precis som i våras kommer detta ge oss en boost, avslutade Agim.

Nästa match för BoIS alltså på söndag 16:00, med veteranlaget mot HIF som förmatch.

 

BoIS – Elfsborg 3-4 efter förlängning, 3-3 (2-1) efter full tid

7 0-1 Jesper Karlsson

18 1-1 Thierry Zahui (frispark)

36 2-1 Karim Sadat (Rasmus Alm)

60 3-1 Adi Nalic (utan assist)

69 3-2 Emir Bajrami

81 3-3 Simon Lundevall

115 3-4 Emir Bajrami

Publik: 1598

 

Så spelade BoIS

Vazgec

Azizi (78 Ljung) – Svensson – Andersson – Tkacz

Zahui – Arsenijevic

Pivkovski – Nalic – Alm (96 Ebere Ekeh)

Sadat (73 Dino Mesic)

 

Text: David Jönsson, foto Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)