Söndagens BoIS-motståndare på Landskrona Idrottsplats har också haft en tuff vecka. Kristianstads FC har liksom BoIS sin tredje match på en vecka. Gamle BoIS-bekantingen Joakim Persson känner sig dock ganska bekväm med att kunna åka till Skånederbyt med i princip helt ordinarie lag så när som på Bjarni Mark Antonsson och Fredrik Widlund, som är avstängda.

– Ja vi har verkligen varit lyckligt lottade i år. Inga skador på hela säsongen, nästan så vi varit för många på träningen, säger Jocke som alltid med glimten i ögat.
I onsdags förlorade Kristianstad cupmatchen mot Halmstads BK med 1-3. Även om det var ett resultat i sin ordning anser Jocke att hans killar stod upp bra.
– Spelarna visade stundtals att skillnaden inte är så stor som man kan tro. Vi hade faktiskt chans på 2-2 innan de gjorde 1-3. Jag är nöjd med den matchen och tror den kan ge positiv boost till söndagens match i Landskrona, säger han.

Kristianstad var inför säsongen ett av de stora ”snacklagen” Många tippade att det var just Kristianstad som skulle ge Utsikten den hårda matchen om seriesegern. Nu har det dock inte gått riktigt som man förutspådde.
– Nej det blev en bedrövlig start på vårsäsongen. Dessbättre har vi kommit igång nu i höst så jag ser positivt på möjligheterna att avancera i tabellen. Att åka hem från Landskrona med poäng får dock betraktas som ren bonus, säger Jocke.

Nu vet vi ju alla att Jocke Persson har mer än en räv bakom varje öra så ingen BoIS-are ska räkna med att det blir en promenad i parken på söndag. I våras klarade BoIS 1-1 efter kvittering i 98 minuten.
– Det känns inte vettigt att åka till Landskrona och backa hem och täta igen. Vi måste försöka utnyttja de svagheter som jag sett i BoIS. Exempelvis anfaller ju deras ytterbackar vildsint på kanterna och det ger blottor. Samtidigt anser jag inte att de har ett samlat försvarsspel och det ska vi kunna utnyttja, säger han.
– BoIS kommer förstås att ha mest boll men kan vi bara agera taktiskt finns det blottor. Nu är ju detta en derbymatch och de är ju oftast ganska täta och tuffa, konstaterar han.

Jocke Persson har sett de flesta av BoIS matcher denna säsong och kan – liksom alla andra – konstatera att det blivit en del mål bakåt för randigt de senaste matcherna.
– Jo men samtidigt får man ju säga att det varit en del underliga tillfälligheter. Mot Husqvarna var det två rena bjudningar och ett riktigt otursmål. BoIS är ett bra lag det är inget snack om den saken. Men vi åker inte dit utan inställningen att ge dem en match, betonar Jocke.

Under sin tid i BoIS förlorade laget sällan eller aldrig en match när han fanns på plan. En taktisk, intelligent spelare som dessutom inte drog sig för att spela tufft när det var nödvändigt. Kunskaperna som spelare har han omsatt väl även som tränare så alla ska vara varnade inför matchen på söndag.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån