BoIS-spelarna har svarat bra på urladdningen mot Elfsborg. Dagen efter matchen blev det rehabträning och i går körde man för fullt för att vila i dag och ladda upp för söndagens match mot Kristianstad FC.

Läget i truppen är att Måns Ekvall är klar för spel igen efter att inte ha varit med mot Elfsborg på grund av ljumskproblem medan Dennis Olofsson behöver stå över ytterligare en match. Kevin Jensen är sjuk och ännu är inte Edafe Egbedi redo för matcher. Det gör att BoIS kommer att nöja sig med att ha fyra utespelare på bänken.

– Det blir ännu en tuff match och dessutom är det Skånederby. Kristianstad är ett bra lag men kan vi ta med oss det positiva från Elfsborg, inte minst den prestationen vi gjorde mellan 10:e och 65:e minuten och även det positiva i Husqvarna-matchen, så tror jag att vi ska kunna ta tre poäng, säger BoIS-tränaren Agim Sopi.
– Men det gäller givetvis att inte slappna av utan att vara fokuserad hela tiden. Vi måste fortsätta hålla våra linjer, göra det svårt för Kristianstad och neutralisera deras anfall.

Agim Sopi har inte startelvan helt klart för sig.
– Jag funderar lite till och jag sitter just nu och ännu en gång går igenom Kristianstads matcher.
Eftersom Dennis Olofsson inte kan vara med så lär ju Saber Azizi på nytt få chansen på högerbacken. Han gjorde en strålande match mot Elfsborg, men det överraskar inte Agim.
– Nej, jag är inte det minsta överraskad. Han har utvecklats hela tiden och liksom Dennis är det första året han spelar ytterback. Saber gör sitt yttersta på träningarna, hans löpvillighet är hans styrka samt viljan och engagemanget och att han lyssnar och vill förbättra sig. Han kan bli ännu bättre om han lär sig att värdera situationerna bättre och jobba mer i positionsspelet. Det är en spelare som kan gå långt och jag tror han har framtiden för sig.

BoIS-truppen: Ivo Vazgez, Amr Kaddoura, Saber Azizi, Viktor Svensson, Philip Andersson, Philip Ljung, Alexander Tkacz, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Edwin Condrup, Filip Pivkovski, Rasmus Alm, Adi Nalic, Dino Mesic, Karim Sadat.

Matchen startar söndag kl 16.

Text: Bert Lundqvist, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com).