BoIS vann mot Kristianstad och befäste serieledningen. Även om det nog var lite nervöst mot slutet. —Väldigt viktigt med tre poäng, och jag är glad att vi inte släppte till mål bakåt, sa Agim Sopi efteråt.

 

Matchen mellan BoIS och Kristianstad inför närmare 3000 åskådare hade knappt hunnit börja, när resultattavlan visade att toppkonkurrenten Mjällby låg under. Kristianstad kändes hetast i början av matchen, och hade två lägen kring 20-minutersstrecket. Båda avsluten gick utanför. I 23 minuten kom sedan Rasmus Alm loss på kanten, passade in framför mål (eller om det var ett misslyckat skottförsök?) där Karim Sadat stötte in bollen. Det var nära en repris för BoIS tio minuter senare, men men 1-0 stod sig till halvtid.

Med tanke på att BoIS tappat ledning de två senaste hemmamatcherna var det allt lite nervöst mot slutet. Andra halvleken var ganska händelsefattig och det skapades få målchanser. Rasmus Alm tvingades utgå efter en timmes spel (BoIS-lägret visste inte statusen på skadan efteråt) men när Adi Nalic byttes in tio minuter från slutet fick BoIS fart på spelet igen. Nalic bidrog med mycket energi och Karim Sadat borde gjort 2-0 på övertid efter Nalics förarbete. Kristianstad kom aldrig närmre än en nick utanför, efter en hörna i slutet där man flyttade upp hela laget. BoIS tog åter en fullpoängare på hemmaplan, detta efter oavgjort resultat i de två senaste matcherna på IP.

—Efter 120 minuter mot Elfsborg var jag innerst inne lite orolig för hur vi skulle klara matchen i dag, men killarna visar än en gång vilka prestationer de är kababla till. De sprang och sprang, tror inte någon låg under åtta kilometers löpande i dag. Spelmässigt började vi bra, vi hade bra koll även om de kom upp och slog några inlägg efter slarv av oss, sa Agim om matchinledningen.

Tre hela dagars vila för BoIS sedan cupmatchen mot Elfsborg, men det syntes inte nämnvärt även om Kristianstad började bra.

—Tanken var att vi skulle försöka vila mer med boll, ha mer possession och inte attackera gång på gång. Vi analyserar varje match och det är egentligen sjukt att vi inte gjort fler mål. Vi har kommit en tiondels sekund för sent i de avgörande lägena, eller har vi missat bollen med några millimeter. Men det viktigaste var tre poäng. Det var längesedan vi höll nollan så det var bra för självförtroendet. Vi mötte ett bra lag i dag, summerade Agim.

Kristianstads tränare Joakim Persson var ganska nöjd med sitt lags prestation.

— Första halvtimmen är nog det bästa vi presterat i år, vi hade bra grepp och skapade några halvchanser. Men i jämförelse med Landskrona har vi inte samma kvalité den sista tredjedelen. Hade vi haft den hade vi kunnat skapa ytterligare några farliga lägen i början. Vi hade ju gärna haft med ett bra resultat i pausen, nu fick de i stället 1-0. Rasmus vill kanske påstå att det var ett pass, men jag tror nog det var ett halvdåligt skott på bortre. Nu blev det i stället att Landskrona kontrollerade matchen, och vi skapade inte mer än någon kalabaliksituation mot slutet. Landskrona var snäppet vassare i andra halvlek, men vi visade att vi kan matcha oss mot bra lag, sa ”Jocke” efteråt.

BoIS utökade serieledningen till tre poäng. Närmast jagande är Utsikten, detta sedan Mjällby alltså förlorade i dag. Nästa match är om en vecka, då möter BoIS Rosengård på bortaplan.

 

BoIS – Kristianstad 1-0 (1-0)

23 1-0 Karim Sadat (Rasmus Alm)

Publik: 2967

 

Så spelade BoIS

Vazgec

Azizi – Svensson – Andersson – Tkacz

Ekvall – Arsenijevic

Pivkovski (88 Ljung) – Zahui (79 Nalic) – Alm (60 Dino Mesic)

Sadat

 

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)