I cupmatchen mot Elfsborg tvingades Karim Sadat linka av planen och byta sedan han fått en otäck spark på ankeln. Men detta hindrar inte BoIS skyttekung från att ladda om på alla cylindrar inför dagens seriematch mot Kristianstad.

BoIS randiga hjältar föll med flaggan i topp mot Elfsborg. Stundtals spelade laget ut de allsvenska gästerna efter noter. Karim Sadat svarade inte bara för ett mål utan gjorde även en fantastisk spelmässig insats.
– Det är den typ av matcher jag gillar att spela. Hemma i Ghana har jag mött de bästa spelarna och kunnat hävda mig. Klart att man tänder till och vill visa sin kapacitet när ett lag som Elfsborg – ett av landets bästa allsvenska lag genom tiderna – finns på andra sidan, säger Karim.
– Klart man är besviken över utgången av cupmatchen men samtidigt visade BoIS vilket spel vi är mogna att prestera när vi fokuserar och är som allra bäst, konstaterar han.

Dagens seriematch mot Skånekollegan Kristianstad är på förhand en uppgörelse som ser knepig ut. Joakim Perssons lag spelar taktiskt och tillknäppt och detta märkte BoIS i våras när man först i den nittioåttonde spelminuten lyckades kvittera hemmalagets ledning till 1-1.
– De senaste två hemmamatcherna i serien har vi tappat helt onödiga poäng. Det är inte acceptabelt och inför denna match finns det inga ursäkter eller bortförklaringar att komma med, betonar Karim.
– Vi ska vinna matchen och det ska gå om vi kommer upp på den nivå vi kan prestera, tillägger han.

Karim Sadat har hittills gjort tio mål i serien och dessutom levererat tre assists.
– Men jag har mer att ge. Egentligen spelar det ingen roll om jag gör mål bara vi vinner. Men så klart vill jag vara med och skapa farligheter och mål, förklarar Karim.

Landskronapubliken har denna säsong fått se ett anfallsspel som varit imponerande. Lagets offensiva krafter har i kombination med snabba och kreativa ytterbackar ställt till med kaos i många motståndarförsvar.
– Snabbhet och rörligt passningsspel är viktigt men samtidigt krävs det också att vi hjälps åt att täppa till bakåt. Tio insläppta mål på de tre senaste seriematcherna är inte godkänt, tycker Karim.

Det har gått några dagar sedan den svidande förlusten mot Elfsborg men nu är batterierna omladdade.
– Ja det kokar av revanschlust i laget. Detta är en match vi inte lämnar åt slumpen. Vi är beredda på en tuff match som vanligt men nu vill vi ge hemmapubliken en seger, bedyrar Karim Sadat.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordel (henriknordellphotography.com)