Den 2 juni presenterades Björn Ågren – senast i Rosengård – som ny assisterande tränare till Agim Sopi i Landskrona BoIS. Snart tre månader senare kan Björn se tillbaka på en tid som bjudit på varierat innehåll enligt honom själv.

– Ja det har varit upp och ner som det är inom fotbollen. Poängtapp hemma mot Oskarshamn och Husqvarna på minussidan men det roliga överväger, bedyrar Björn.
– Att få uppleva en otrolig BoIS-insats i cupmatchen mot allsvenska Elfsborg, serieledning och stundtals mycket bra spel av ett talangfullt och duktigt lag väger tungt, säger han.

Björn Ågren har en gedigen bakgrund inom fotbollen. Han startade sin aktiva karriär i Olofström och var med om att spela upp klubben i division 2. Sedan dess har han haft uppdrag i Jämshög och för Blekinge förbollsförbund som talangutvecklare för ungdomar 14-16 år.
2006 flyttade han till Malmö och har där varit engagerad i Flagg, Balkan, IFK Malmö och nu senast i Rosengård.

– Det har inte varit några problem att komma in som en kugge i BoIS-maskineriet berättar Björn.
– Man känner sig snabbt som en i gänget. Jag trivs utmärkt. Jag har kontrakt året ut sedan får vi se hur det blir, säger Björn.

Det var tränare Agim Sopi som rekryterade Björn och frågan är ju om slöjdläraren vill fortsätta som assisterande i randigt?
– Ingenting är omöjligt. Det tittar vi på när det blir dags. Först ska vi se till att ta oss upp i Superettan, förklarar Björn.

Hur tycker du möjligheterna för detta ser ut?
– Bra, kort och gott. Vi har ett starkt lag med bra teknik, fart och blandat med ungdomlig entusiasm och rutin från de äldre, konstaterar han.

På söndag är det dags för höstens första bortamatch i seriesammanhang – vi undantar matchen mot Assyriska som spelades innan semesteruppehållet. Björn Ågren ställs nu mot sitt gamla lag och frågan är hur det känns?
– Inspirerande! Rosengård har genomgått stor förändring sedan jag lämnade laget 2016. Många nya spelare, ny tränare men vi måste ta matchen på allvar även om Rosengård ligger sist i tabellen. Förra omgången besegrade man Oddevold borta och det är en prestation, menar Björn.
– Men ska vi vinna serien ska vi vinna matchen. Vi har kommit så långt nu att det bara finns ett mål för ögonen – serieseger, slutar Björn.

Vi passade också på att få ett par ord med Agim om Björns tid i BoIS.
– Det har fungerat bra. Han har verkligen kommit in bra i vår miljö, säger Agim.

Bildtext: Björn Ågren kom snabbt in i gänget, säger han, som på bilden flankeras av lagledaren Roland Rundqvist och massören Björn Andersson.

Text och bild: Lasse Möller