Tidigt på vårsäsongen drabbades Landskrona BoIS defensive mittfältare Igor Arsenijevic av ett utsträckt inre ledband i ena knäet. Han var borta från slutet av februari till mitten av juni. Men när väl Igor gjorde come back i laget så har formkurvan rusat brant uppåt.

– Det går bättre och bättre men det finns en bit kvar innan jag är i absolut toppform, säger den alltid lika ödmjuke och sympatiske Igor.

Något som vi som betraktar matcherna från sidan har svårt att förstå. Mot Elfsborg i cupen och Kristianstad i senaste hemmamatchen har Igor visat upp ett spel som varit i det närmaste prickfritt och på en mycket hög nivå.
– Det ska bli ännu bättre, lovar han dock med ett skratt.

Inför söndagens bortamatch mot Rosengård saknas virvelvinden och poängplockaren Rasmus Alm – fyra mål och sju assist hittills – och Igor lider med sin lagkompis.
– Rasmus har drabbats av precis samma sorts skada som jag hade. Jag vet vilket jobb det innebär men hoppas att Rasmus lyssnar på dem som sköter hans rehabilitering och gör som de säger. Då ska vi förhoppningsvis ha honom tillbaka igen innan säsongen är över, säger Igor.

– Genom Rasmus skada tappar vi en av lagets bästa spelare. Men vi har en fantastiskt stark trupp och de som kommer in i laget vid skador visar att de fyller upp luckkorna utan problem. De senaste matcherna har Saber Azizi och Adi Nalics kommit in och varit otroligt bra, tycker Igor.
– Dessutom har vi nye Dino Mesic som är en bra spelare och som nu får kliva fram och visa sina kvaliteter.

Matchen mot jumbolaget Rosengård är inget som Igor tar med en klackspark.
– Nej att titta i tabellen eller på ett statistikpapper är en sak. I verkligheten på plan är det en helt annan. Det finns inga lätta matcher kvar i serien om någon nu skulle inbilla sig det. Vi har tio ”cupfinaler” framför oss. Att Rosengård kommer att göra allt för att besegra oss råder det ingen tvekan om, poängterar Igor.
– Laget besegrade Oddevold borta senast och det inger respekt. Vi måste se till att ha hundraprocentig koncentration och fokus. Vi ska fortsätta spela vårt spel och göra det vi är bra på med fart och rörelse så fixar vi denna match, lovar Igor.

Han vill inte se någon underskattning av ett desperat kämpande bottenlag.
– Nej det räcker med en kort stund där inte alla våra spelare är på tårna så blir det en kontring och ett baklängesmål. Vi visade bra defensiv mot Kristianstad då vi tätade igen efter att ha släppt in en del mål på slutet. Så måste vi fortsätta, betonar han.

– BoIS är en bit på väg mot Superettan men det är lång väg kvar. Men är vi fokuserade på vår uppgift och levererar den kvalitet vi har, så löser vi detta, hoppas Igor.

Text och foto: Lasse Möller