Det var tufft och det gick trögt mot ett hårt kämpande Ljungskile. Men BoIS fick till slut hål på bortalaget och tog tre tunga poäng. —Varenda en av spelarna gjorde sitt yttersta i dag, berömde Agim efter 2-0 mot Ljungskile.

Ett hårt kämpande och diciplinerat Ljungskile, med nytillträdde tränare L-O Mattsson vid rodret skulle visa sig vara långt ifrån någon munsbit för BoIS. Ja, det var rentav Ljungskile som kändes som det starkaste laget i åtminstone första halvlek. Det var från BoIS sida slarvigt, det var felpassar och spelare som halkade. Det enda som fungerade felfritt i första halvlek, och matchen igenom, var målvaktsspelet av Ivo Vazgec. Han svarade för flera viktiga räddningar, både i första halvlek och i inledningen av andra.

I minut 60 byttes Edafe Egbedi in, som efter lång skadefrånvaro äntligen är tillbaka. Och även om han inte är i hundraprocentig form fick BoIS en liten men välbehövlig injektion. Egbedi fick bollen i en fri yta på vänsterkanten och hittade in till Karim Sadat som sköt in 1-0. Detta en kvart från slutet.

Det kändes lite tryggare för BoIS del, men återigen klev Ivo fram med en viktig räddning några minuter från slutet. Kort därefter, i 89 minuter, gjorde Sadat 2-0. Assisten var från inbytte Dino Mesic, med Thierry Zahui hade minst lika stor del i målet när han snyggt hoppade över bollen och lurade LSK-försvaret.

—Vi visste att det skulle bli en tuff match. Vi mötte ett bra, diciplinerat lag och det är inte lätt att komma igenom Ljungskile. Stundtals var vi lite passiva, vi hade velat hota mer i djupled men vi kom inte riktigt dit. Första halvlek var väl ändå okej, och i paus sa vi till varandra att bara fortsätta spela, ha tålamod och försöke hitta lite fler spelvändningar för att på så sätt trötta ut Ljungskile, sa Agim.

En kvart från slutet hittade bollen ut till Edafe Egbedi, inspel till Karim Sadat och ett förlösande första mål.

—Det var mitt mål när jag kom in, att bidra med mål. Gör jag inte mål vill jag bidra med assist och det viktigaste är att vi producerar framåt. Det var lite svårt, jag är inte hundra procent redo men jag gjorde allt jag kunde för att försöka bidra, sa Edafe Egbedi som efter månaders frånvaro alltså var tillbaka.

Målet gav BoIS lite andrum, men det var inte förrän 2-0 i slutet som de kunde andas ut.

—Ivo gjorde några riktigt bra räddningar i dag och i det stora hela är jag nöjd. Viktigt för vårt självförtroende att dessutom få hålla nollan. Nu ska vi bara fokusera på nästa match och inte titta för långt framåt. Vi visste att vi hade avstängning och skador, men killarna som kom in gjorde sitt absolut yttersta. Vi har vår trupp, den är intakt och alla visar att de vill vara med, avslutade Agim.

Nästa helg väntar ett tufft toppmöte med Mjällby. Räkna med en spelsugen Egbedi.

—Jag ser verkligen fram emot nästa match. Jag hoppas att jag är redo för spel och att vi vinner och kan ta ytterligare ett steg mot vårt mål, avslutade ”Eddie”.

 

BoIS Ljungskile 2-0 (0-0)

76 1-0 Karim Sadat (Edafe Egbedi)

89 2-0 Karim Sadat (Dino Mesic)

Publik: 1787

 

Så spelade BoIS

Vazgec

Olofsson – Svensson – Andersson – Tkacz

Ekvall – Arsenijevic

Nalic (82 Mesic) – Zahui – Azizi (61 Egbedi)

Sadat (91 Ljung)

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)