Klockan 16 är det dags för ännu en viktig hemmamatch när Landskrona BoIS tar emot Ljungskile SK. Seger och BoIS utökar serieledningen till fem poäng. Målvakten Ivo Vazgec tar dock inte ut någon seger i förskott mot den klubb han spelade för i sju månader under 2015.

– Det har gått bra för oss i BoIS för att vi har spelat för varandra och gjort vårt jobb. Någon plump men det ingår i fotbollen, menar Ivo Vazgec.
– Vi måste fortsätta att göra vårt jobb och tro på oss själva och köra på som vanligt. Vi har en stark defensiv som för det mesta har fungerat riktigt bra, säger han.

Ivo vet av erfarenhet att inga poäng är hämtade innan matchen är spelad.
– Nej det blir vad man gör det till. Vi har under säsongen spelat med nästan ograverad defensiv uppställning. Det är en trygghet naturligtvis, men samtidigt måste man kunna ta förändringar på positioner, tycker Ivo.

För två säsonger seden spelade Ivo i Ljungskile men han har inga sentimentala kopplingar till laget.
– Nej jag trivdes mycket bra med tränaren Tor-Arne Fredheim men jag har ingen speciell känsla i övrigt för Ljungskile SK. Det finns kanske tre-fyra spelare kvar i laget sedan min tid där så det är nästan som att möta ett helt nytt gäng, förklarar Ivo.

BoIS målvakten som ståtar med två raka nollor i protokollet tycker att känslan i laget är bra inför dagens match.
– Det kunde ju ha varit lite bättre väder bara. Det har regnat rejält på veckans träningar. I fredags fick vi vara på A-planen och det var bra. Ett plus inför dagens match, menar han.

– Nu hoppas jag att Landskronaborna och alla andra BoIS-supportrar sluter upp och kommer till dagens match och stöttar oss. Det verkar ju bli bra väder i dag i varje fall, slutar Ivo.

Text: Lasse Möller, foto Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)