I dag, lördag, åker BoIS till Kristianstad för umgänge, övernattning och förberedelse inför match mot Mjällby i morgon. Med i truppen är Filip Pivkovski, tillbaka efter avstängning, som är minst sagt spelsugen.

—Det känns bra som fan. Jag känner att jag njuter av stunden och ser fram emot varje match. Vi vet att det är ett bra lag vi möter i morgon, men som vi sagt innan så går vi ut och förbereder oss som inför alla andra bortamatcher. Det är samma rutin, veckan ser i princip likadan ut och vi kör efter våra linjer. Klart det var jobbigt att titta på senast, vi saknade några kantspelare men killarna som kom in gjorde det bra, mer än man kan fråga efter, säger han.

Under veckans träningar har man verkligen slipat på alla detaljer pratat om olika scenarion som kan uppstå i morgon. Laget tränade på Landskrona IP under fredagen och liksom andra träningar pausade Agim spelet och pratade om senaste anfallet, eller diskuterade varför man gjorde si eller så.

—Vi samtalar mycket, både med Agim och laget tillsammans. Vi vet hur viktig denna matchen är, men alla åtta återstående matcherna är viktiga, för att kunna uppnå det målet vi har, säger ”Pivko”.

Mjällby är ett starkt hemmalag och laget knep också en poäng på Landskrona IP i våras. Då fick man in kvitteringen mot slutet av matchen, där BoIS strax innan kunde utökat sin ledning men missat en straff. Laget räknar såklart med en tuff match på Strandvallen.

—Det som kommer avgöra är att vi är fokuserade i 90 minuter. Att vi spelar efter de linjer vi ska, som vi kommit överens som sedan januari. Vi ska köra 100% och inte lämna något åt slumpen, fortsätter han.

Och en toppmatch inför mycket folk, ska förstås bli kul.

—Exakt. Det kommer bli kul för våra fans, bortamatch, soligt väder och mycket folk. Detta kommer bli bra, avslutar han.

Avspark på Strandvallen i Hällevik i morgon söndag, kl 16.

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)