Efter 2-1 borta mot Mjällby har BoIS nu fem poäng ner till kvalplats och tio poäng ner till Mjällby på tredjeplatsen och utanför kvalplatsen. Laget stod på söndagseftermiddagen för en stark laginsats där tappad koncentration vid en kort stund i mitten av första halvlek gjorde att matchen gick från att se avgjord ut till att bli en intensiv tillställning ända in i femte övertidsminuten. Men till slut lämnade serieledarna Strandvallen och Hällevik med tre poäng i bagaget.

Första halvlek var randig till större delen. Det tog drygt 20 minuter innan Mjällby kunde börja etablera lite anfallsspel. Innan dess hade framförallt Thierry Zahui haft ett frisparksläge där bollen gick strax utanför. Frisparken uppstod efter fantastisk dribblingsräd av Olofsson, som tog sig nästan hela vägen fram. Ett par halvfarliga lägen framförallt med Karim Sadat och Filip Pivkovski i samarbete fick vi också se innan Mjällbys första bra läge kom efter knappa 20 minuter då Moro tog sig runt på kanten och fick ett bra inspel som gick förbi alla spelarna.

Efter 21 minuter kom 1-0 till BoIS. Bollen gick som på snöre mellan Zahui, Olofsson och Sadat, som tryckte upp bollen i nättaket efter fint inspel från höger. Direkt efter målet var det nära 2-0 när Edafe Egbedi hittade Zahui långt bort i straffområdet. Avslutet tog i överliggaren. I 29 minuten kom 2-0 genom Alexander Tkacz. Dennis Olofsson drev in centralt, slog en passning mot Sadat som hoppade över och friställde Tkacz helt. Tkacz tvekade inte utan tryckte upp bollen i nättaket. Mjällby kändes ställda, man tappade boll och fick ingen rörelse. Men så kom 2-1 ur ingenting, ett snabbt inkast och inlägg på det som blev otagbart för Ivo, slarvigt men bra agerat av MAIF och matchen fick liv och jämnades ut igen.

– Vi tog tag i spelet direkt från start och Mjällby hade egentligen inte en chans fram till att vi onödigt bjuder in de i matchen igen genom lite slarv som leder till reduceringsmålet, konstaterade Agim Sopi efter matchen.

I andra halvlek tog BoIS tag i taktpinnen men inget av lagen lyckades skapa riktigt farliga målchanser. Mjällby satsade på omställningar och förflyttade boll bra men hotade aldrig. Istället var det BoIS som fick många klara målchanser. I 13 minuten borde Zahui, fri fyra meter från mål, avgjort matchen men hans skott tog på en offrande försvarare. Kort därefter hittade Sadat Pivkovski snett inåt bakåt men Pivkovski missade skottet i perfekt läge. Efter 62 minuter fick Mjällby sin första chans. En frispark strax utanför straffområdet vid kortlinjen slogs lurigt in i straffområdet men det blev inget riktigt avslut. Efter cirka 65 minuter blev det ändå Mjällby som tog tag i taktpinnen.

BoS avvaktade och krympte ytor och Mjällby lyckades faktiskt bara skapa en riktig målchans på de sista 45 minuterna, då vid ett litet misstag av backlinjen men Moro drog bollen högt över mål i bra läge. Innan dess hade BoIS haft tre chanser som alla borde ha avgjort matchen. I 80 minuten dribblade inbytte Adi Nalic sig förbi sin back längst kortlinjen och Mesic missade ett öppet läge. Sadat och Philip Andersson fick chanser direkt därefter. Mjällby försökte trycka på offensivt de sista fem minuterna men det blev aldrig riktigt farligt utan BoIS kunde vinna rättvist och i ganska stor underkant resultatmässigt.

– Inför andra halvlek sa vi att vi skulle fortsätta ha tålamod och rulla boll. Vi visste att Mjällby skulle fortsätta att i första hand satsa på kontringar och de fick ju också någon bra chans där Moro kommer i bra läge mot Ivo. Jag tyckte också att vi tappat lite för mycket andrabollar i första men det täppte Igor och Måns till bra i andra. Med alla de chanser vi hade skulle vi såklart ha avgjort matchen tidigare. Jag vill inte veta vad min puls var på slutet men nu är det så jäkla skönt, avslutade en lycklig BoIs-tränare innan han satte sig i bussen mot Landskrona.

BoIS målskyttar
0-1, 21 min, Karim Sadat (Olofsson)
0-2, 29 min, Alexander Tkacz (Olofsson)
BoIS Varningar
Philip Andersson, 62 min
Dino Mesic, 77 min
BoIS byten
70 min, Filip Pivkovski ut Dino Mesic in
79 min, Adi Nalic in, Edafe Egbedi ut
91
min, Karim Sadat ut, Philip Ljung in

Text: Torgny Andersen