BoIS tog tre viktiga poäng mot Mjällby i går, men i dag kom det tråkiga beskedet att Filip Pivkovski missar resten av säsongen. Detta efter en fotskada han ådrog sig matchen mot Mjällby. —Så är det. Jag har pratat med honom och han är såklart väldigt ledsen och besviken, säger BoIS tränare Agim Sopi.

 

Det var i den andra halvleken som olyckan var framme. Troligen var det en stämpling på foten. Pivkovski spelade vidare i några minuter innan han blev utbytt. —Han visste inte riktigt själv vad som hände, och han kom inte direkt och sa något. Han fick inte frispark heller. Jag såg att han inte kunde springa tillbaka hem, han haltade och då märkte jag att något var fel. Jag trodde inte det var så farligt, men det är alltså här vid lilltån som det är brutet, säger Agim och pekar på utsidan av sin egen fot, vid lilltån.

Benbrott i foten alltså, och det kan konstateras att det inte finns någon som helst möjlighet för en eventuell comeback till de sista matcherna.

—Han är borta resten av året. Han är gipsad nu och kommer vara det i några veckor. Sen om det krävs operation, vi får se. Han har varit fantastiskt bra senaste tiden, tyvärr har vi haft lite otur med skador sista tiden. Vi är bra förberedda, vi har inte åkt på några muskelskador eller liknande, men knäskador och fotskador som denna kan vi tyvärr inte påverka. Men vi har klarat det innan och kommer klara det igen. Vi har en bra trupp att jobba med och andra spelare får kliva fram, säger han.

Laget hade en lättare träning på måndagen och man kommer i det närmaste prata igenom matchen mot Mjällby för att sedan fortsätta förberedelserna till kommande match mot Ängelholm.

—Vi pratade lite om matchen men vi kommer ha en djupare analys senare. Vi gjorde en bra match och en riktigt stark kämpainsats. I vissa lägen kom Mjällby till lite för enkelt runt kanterna, de inläggen måste vi stänga av. I första halvlek vann vi inte särskilt många andrabollar, det var inte förrän i andra, då vi med Måns och Igor i mitten vann nästan allt. Mot Ängelholm måste vi se till att vi är fokuserade, väl förberedda och inte underskatta, precis som i alla våra tidigare matcher, fortsätter Agim och passar på att hylla publikstödet i går.

—Supportrarna var helt fantastiska. Vi har alltid väldigt bra stöd från läktaren, men i går var något speciellt. Och som jag sa tidigare, vinner supportrarna på läktaren är det till stor hjälp för oss till att vinna på planen, avslutar han.

 

Text och foto: David Jönsson