Under första halvan av säsongen fick inte Landskrona BoIS nyförvärv från Mjällby – Adi Nalic – så många tillfällen till A-lagsspel. I uppehållet förklarade han dock att tålamodet fanns kvar och att han tänkte jobba och vänta på sin chans. Och nu har tålamodet burit frukt, inhoppen och även starttillfällena börjar bli allt fler.

– Ja det blev precis som jag gissade. Jag skulle få mina chanser om jag bara fortsatte jobba hårt, träna på och ge allt de minuter jag fick spela när chansen gavs, säger Adi efter torsdagens träningspass som genomfördes på H-planen på IP då B-planen var alltför blöt efter det myckna regnandet.

– Det känns som jag utvecklas hela tiden. Bara under denna säsong har jag tagit kliv framåt. Mycket tack vare den fantastiskt fina träning, som Agim Sopi genomför med oss. Inte bara jag utan hela gruppen blir bara bättre och bättre ju längre säsongen lider, säger Adi och ler glatt trots att träningspasset tog rejält på krafterna.

Tempot i övningarna och sedan det efterföljande tvåmålsspelet gav ett bevis på att BoIS-arnas fysiska status just nu är på en mycket hög nivå.
– Det känns som både laget och jag själv vuxit. Vi är ett kollektiv där alla bitar behövs för helheten. Personligen hoppas jag förstås på mer spel men jag vet samtidigt att min roll på avbytarbänken också är betydelsefull. Jag stöttar mina lagkamrater och måste dessutom vara beredd att när som helst gå in och ge 100 procent för BoIS om det blir ett byte, säger Adi.

För den unge talangen – som känt på ungdomsproffsliv i bland annat Fiorentina och Milan – är livet i BoIS något helt nytt.

– På något sätt känns det som om BoIS är med och representerar det Nya Fotbollssverige. Vi har en tränare som jobbar annorlunda mot de jag upplevt tidigare. Vårt sätt att spela, förberedelserna, träningarna ja allt känns fräscht och utvecklande, förklarar Adi.

Som alla idrottare är det också viktigt att känna att man har lagets supportrar bakom sig. Uppskattningen av Adis tekniska, snabba och finurliga rörelsemönster på plan uppskattas allt mer och det gläder honom.
– Klart man blir stolt om BoIS supportrar gillar mig, säger han och skiner som höstsolen över IP.

På söndag är det dags för derbymatch mot Ängelholms FF. I vårens bortamatch spelade Adi 20 minuter.
– Ja på en usel gräsplan, minns han.
– Det var en jäkla tuff motståndare. De smällde på rejält och jag gissar att de inte ändrar spelstil till på söndag. Samtidigt tror jag inte de kommer hit och lyfter upp och attackerar för fulla segel. Även om det skulle passa oss utmärkt, säger han.

Vilken roll Adi får på söndag återstår att se. Avbytare eller startman. Men en sak är säker:
– Jag är förberedd för vilket som och lovar ge allt jag har för BoIS, mina lagkamrater och alla supportrar, garanterar Adi.

Text och bild: Lasse Möller