Lugnt, säkert och stabilt. BoIS gav aldrig Ängelholm någon chans och kunde vinna med 2-0. — En bra match där vi är riktigt starka, och vi höll nollan för elfte gången i år, sa Agim Sopi efteråt.

Givetvis hade BoISarna koll på att de två toppkonkurrenterna Utsikten och Mjällby tappade poäng i går. Men om man trodde att det smugit sig in någon nervositet hos spelarna nu när man fick en chans att dra ifrån i toppen, så såg man tidigt att spelarna var precis lika säkra vanligt och följde sin matchplan som i tidigare matcher.

Ängelholm hade visserligen ett farligt skott efter 11 minuter, och några minuter senare drog Igor Arsenijevic på sig en varning (avstängd nästa match), men efter Thierry Zahuis frisparksmål i 18 minuten fick BoIS ett järngrepp som man behöll matchen ut. Zahuis frispark var ett snyggt skott förbi en märkligt uppställd mur, och halvleken ut briljerade BoIS med sitt fina, snabba passningsspel även om man inte skapade några fler farliga chanser. Saber Azizi hade ett bra skott några minuter före halvtid.

Några minuter in på andra halvlek tvingades Måns Ekvall utgå på grund av skada – Agim tror han ska vara redo igen till nästa match – men inhoppande Adi Nalic bidrog med fart och energi. Efter tio minuter på planen gjorde han 2-0 efter bra förarbete av Viktor och Eddie. Viktor drev upp från sin mittbacksposition, väggspelade med Eddie innan han spelade in framför mål där Adi kastade sig fram.

— Adi kom upp riktigt bra och vid målet tog Viktor det initiativet vi tjatat om. Precis som med Philip är han duktig när han följer med i anfallen och Adi gjorde ett fantastiskt mål, beskrev Agim efteråt.

BoIS hade chanser till ytterligare mål och de få gånger Ängelholm stack upp tog BoIS försvarare hand om bollen. I backlinjen spelade Saber Azizi till höger och Dennis Olofsson tog ett kliv upp till yttermittfältet.

— Jag har ju spelat där innan, men det var väl lite ovant precis i början men man kom fort in i det, sa Dennis och fortsatte.

— Vi fick ju ett tidigt mål och det hjälpte oss att spela ut, vi slapp den där pressen som ibland kan komma. Vi fick bra tryck direkt och vår höga press fick Ängelholm att slå långt och fick inget riktigt spel. Vilket såklart hjälpte oss, berättade han.

Agim:
— Vi visste att det skulle bli en tuff match, och att vi var tvungna att vara noga med vårt passningsspel, för Ängelholm är duktiga på omställningar så vi ville inte bjuda på något. Vi märkte att de kom ut i full fart och efter 1-0 i halvtid sa vi att vi skulle fortsätta jobba och ha tålamod, sa Agim och utvecklade.

— Vi visste att de var tvungna att flytta upp och vi sa att vi inte behöver anfallar varje gång, utan fortsätta trötta ut Ängelholm, ha bollinnehav och tvinga dem att jobba hårdare. Då dyker det upp målchanser för oss, sa han.

Ett litet ryck i tabellen alltså och BoIS har nu åtta poäng ner till tvåan Utsikten och tolv poäng ner till Mjällby.

— Vi gjorde en bra match, höll nollan och vi ska fortsätta. Men ingenting är gjort förrän det är gjort. Vi kan glädjas i kväll, i morgon är ny dag och då är det fullt fokus på Qviding, avslutade han.

Qviding borta nästa lördag alltså, avspark 15:00.

 

Så spelade BoIS

Vazgec

Azizi – Andersson – Svensson – Tkacz

Arsenijevic – Ekvall (49 Nalic)

Egbedi –Zahui – Olofsson (77 Mesic)

Sadat

 

BoIS – Ängelholm 2-0 (1-0)

18 1-0 Thierry Zahui (frispark)

59 2-0 Adi Nalic (Viktor Svensson)

Publik: 2389

 

 

 

Text: David Jönsson, foto: Henrik Nordell (www.henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS