För första gången sedan han drabbades av sin allvarliga knäskada i mars tränade Landskrona BoIS nyförvärv – ytterbacken Raslan Al Kurdi – på måndagen. Det var en glad Raslan vi fick en pratstund innan han tog tiotalet joggingrundor kring H-planen på Landskrona Idrottsplats.

– Det känns fantastiskt skönt att jag får börja röra på mig ordentligt. Läkningen har gått riktigt bra och jag känner ingen smärta alls, berättar Raslan som nu i princip pratar svenska utan några som helst svårigheter.

– Det blir löpning några dagar i veckan nu och sedan simning. Jag hoppas verkligen att detta ska utvecklas precis lika bra som det känns nu, förklarar Raslan.

Bakslaget i form av den allvarliga skadan som håller honom borta från spel hela serien har inte påverkat Raslans humör. Han har varit på i princip samtliga träningar, sitter med på matcherna och stöttar laget och är alltid med och hyllar BoIS-klacken efter matcherna.

Raslan al Kurdi visar en seriös och genuin inställning till Landskrona BoIS och till fotbollen. Han slarvar inte med rehabträningen och stöttar med sin närvaro resten av gänget.

– Nu vill jag bara bli helt frisk och sedan kunna förbereda mig för Superettan nästa säsong. För vi ska upp, säger Raslan utan att darra på rösten.

Text och bild: Lasse Möller