En BoISare som hittat storformen i precis rätt ögonblick är Saber Azizi. I hemmamatchen mot Ängelholms FF fick Saber spela högerback från start och frågan är om han inte gjorde sin bästa seriematch för randigt någonsin? Formen är på topp och Saber är fylld av självförtroende inför landslagsuppdraget nästa månad.

– Det gick riktigt bra mot ÄFF. Jag tycker det har fungerat bra på slutet nu när jag fått fler och fler chanser. Jag känner mig stark i kroppen. Jag tränar mycket på egen hand i form av löprundor hemma i Pildammsparken i Malmö, berättar han.
– Sedan ser Agim Sopi – BoIS-tränaren – till att ha otroligt hög kvalitet på våra träningar. Det är mycket rörelse med boll och det ger resultat för min del, tillägger Saber.

Mot ÄFF briljerade Saber med starka brytningar, en del fina uppspel och inte minst ett fräsande skott – med fel fot – som tvingade gästernas målvakt till en makalös räddning.
– Det känns som allt funkar perfekt. Jag kan spela tufft utan att drabbas av varningar. Jag är inte stor men gillar det fysiska spelet, försäkra Saber.

Nästa månad missar Saber bortamatchen mot Skövde då han befinner sig på landslagsuppdrag med Afghanistan. Man spelar i Tjatikistan men möter Jordanien i sammandraget där.
– Serespelet ger förstås kanonsjälvförtroende. Man går in i landslagsspelet och känner sig stark och beredd att leverera.
– Men sedan hoppas jag vara tillbaka direkt och hjälpa till att vinna serien. Jag trivs oerhört bra i BoIS och vill spela Superettanfotboll här nästa år, lovar Saber.

Finns det då något som Malmökillen känner att han kan förbättra när det gäller fotbollen?
– Framförallt att inte vara så överambitiös. Jag tittar ibland mer ner än upp och blir för ivrig. Agim påpekar detta ständigt och nu måste jag börja lyssna, skrattar Saber.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)