När Dino Mesic tog klivet över från Landskrona BoIS seriekonkurrent FC Rosengård till randigt i somras upplevde han inte bara att åka hiss från jumboplats till serieledning. Nej det blev också en påminnelse i skillnaden på hur väl en klubb förbereder sig för seriespelet.

– Ja det ska alla ha klart för sig. Jag märkte direkt att jag saknade en hel del ork i jämförelse med BoIS:arna. Jag hängde helt enkelt inte med konditionsmässigt. Det tog lite tid innan jag kunde jobba mig ifatt, berättar Dino Mesic när vi möts för en pratstund inför lördagens viktiga bortamatch mot Qviding FIF i Göteborg.
– Det är ingen tillfällighet att BoIS toppar serien klart. Tränaren Agim Sopi håller en mycket hög kvalitet på träningen. Detta utan att vi behöver springa en massa löppass i skogen eller på någon slinga. All träning sker med boll vilket också visar sig på plan, säger Dino som fått göra några inhopp men som väntar på att få slå igenom på allvar i den randiga tröjan.

Det har blivit en del poäng och det går att skönja de linjer som gjorde att Agim erbjöd Rosengårdsspelaren en chans att komma till den väloljade och välfungerande maskinen BoIS.
– När Agim frågade tvekade jag inte. Jag förklarade direkt att jag accepterade att spela på vilken position som helst, att sitta på bänken och vänta, bara jag fick chansen att träna för honom och med BoIS-spelarna, berättar Dino.

Och han har inte blivit besviken. Dino öser beröm över BoIS. Det finns inget som inte är bättre än vad han förväntade sig.
– Man blir lycklig av att mötas av denna proffsiga attityd. Allt från materialförvaltare Lasse Perssons arbete med att förse oss med utmärkta träningskläder och material till lagledare Roland Rundqvists fantastiska planeringar vid bortamatcherna med otroligt fin mat och kanonövernattningar, säger Dino.

Att få chans att ladda upp på hotell inför svåra bortamatcher uppskattar Dino mycket.
– Det ger en otrolig fördel för oss. Att slippa sitta fyra timmar i buss och sedan försöka skaka loss benen när man kommer fram till matcharenan någon timme före avspark. Detta i kombination med vår starka fysik gör att vi också står distansen ut i varje match. Motståndarna brukar försöka stå upp men efter 50-60 minuter så känner man hur de knäar, poängterar han.

För Dinos del har det inte varit några problem att smälta in i gruppen. Han tillhör nu ett kollektiv där det är högt i tak med skämt och skoj när man inte befinner sig på träningsplanen eller på match.
– Ja detta är fantastiskt. Vi har så jäkla skoj tillsammans . Men när Agim tar ut oss för ett träningspass eller match så vet alla vad det handlar om. Då finns det inget utrymme för trams, konstaterar Dino.
– Nu väntar Qviding och alla vet vad som gäller. Fullt fokus! Slappna av får vi göra när serien är över. Vi känner oss trygga i det vi ska göra. Kan berätta att när jag kom tog Agim mig åt sidan och under en timme förklarade han vad varje spelare på varje position förväntades att göra. En stor trygghet när man får chansen att spela. Jag hoppas så klart på speltid mot Qviding men oavsett vilket är jag lycklig över att få tillhöra BoIS, garanterar Dino.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)