Det var ett gäng hårt fokuserade BoIS-spelare som klev in på Landskrona Idrottsplats konstgräs på torsdagseftermiddagen. Nu gick nämligen förberedelserna inför lördagens bortamatch mot Qviding FIF på Valhalla i Göteborg in i den avslutande fasen.

– Vårt konstgräs här i Landskrona är bättre än det vi ska spela på i Göteborg men det spelar ingen större roll, sa en sammanbiten och koncentrerad Agim Sopi – huvudtränare i BoIS – när han gjorde de sista förberedelserna för torsdagens pass.

Det handlade om en hel del teknikövningar med snabbhet och balans men naturligtvis också om spelövningar. Anpassningen till underlaget får inte lämna något i övrigt att önska inför den viktiga matchen.

Stämningen var som alltid god i truppen. Man kunde dock märka att skärpan var uppvriden ytterligare ett snäpp. Ingen i spelartruppen – eller ledardito för den delen – vill råka ut för ett blindskär i Göteborg. Med sex matcher kvar finns inget utrymme för underskattning.

Torsdagspasset gav ett gott intryck. Bättre förberedda än så här kan inte Agim och assisterande Björn Ågren få sina spelare inför lördagen.

Text och bild: Lasse Möller