Det skiljer 29 poäng och en hiskelig massa mål mellan lagen men nästjumbon Qviding FIF:s tränare Lallo Fernandez påpekar att dessa faktum spelar mycket liten roll när det drar ihop sig till slutstriden i fotbollens Division 1 södra.

– På pappret – och kanske även i praktiken – ska vi inte ha någon chans mot Landskrona BoIS. Men det skulle vi inte haft mot Utsikten heller och där tog vi en poäng. Alla vet att varje match mot slutet av serien är lika svår för alla lag. Oavsett hur mycket det skiljer i tabellen.

Qviding slåss för nytt kontrakt och en seger kan med lite tur föra upp laget över nedflyttningsstrecket. Och förutsättningarna ser trots allt ganska bra ut inför lördagens match på Valhalla tycker Lallo Fernandez.

– Vi har ju någon skada förstås, som alla lag, men bara en spelare avstängd – mittbacken Besim Alimi. Jag tycker faktiskt det ser bra ut. Senast mot Oddevold ledde vi med 1-0 och hade en jättechans att göra 2-0. Den rann ut och istället kunde de vända och vinna. Spelmässigt är vi där vi ska vara, säger Lallo.

Han beklagar att matchen kommer att spelas med den inramning som fruktas på gatorna i centrala Göteborg.
– Alla i Göteborg är bedrövade och ledsna över att ha en nazistdemonstration på gatorna. Massor av olika trevliga evenemang drabbas. Vår match, Gais har en stormatch och det är bokmässa. Bedrövligt och sorgligt, menar Lallo.
– Vi hoppas dock på det bästa. På bra väder och en bra match med lika förutsättningar för båda lagen, säger han innan han hastar iväg till ännu en viktigt möte på Volvo där han är anställd.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån