BoIS tog sig ett steg närmre målet på lördagseftermiddagen när Qviding avfärdades relativt enkelt med 2-0. BoIS leder nu serien med elva poäng efter Utsiktens förlust mot Oddevold. Qviding lyckades precis som Ängelholm förra veckan inte få till en enda målchans medan Qvidings målvakt fick storspela för att hålla nere siffrorna på en svårspelad plastmatta i ett kaosartat Göteborg.

Landskrona BoIS kom till Valhalla IP med något som i det närmaste såg ut som en 4-4-2 uppställning med Adi Nalic på högerkanten och Dino Mesic på topp bredvid Karim Sadat från start. BoIS tog initiativet direkt från start och kom att kraftigt dominera första halvlek Det tog faktiskt fram till 45:e minuten innan Ivo Vasgec fick göra sitt första ingripande i form av en vältajmad utrusning.
Innan dess hade BoIS hunnit göra 1-0 på nick genom Dino Mesic som omarkerat fick gå upp centralt i straffområdet. Adi Nalic spelade in bollen elegant från kanten och de två nya startspelarna fick genom hela halvleken visa att de verkligen ville ta chansen. Mycket kom att kretsa kring Nalics känsliga fötter i första halvlek men de riktigt solklara målchanserna uteblev dock.

– Vi spelade inte 4-4-2 idag men när vi vann boll så var tanken att Dino skulle gå upp i anfallsposition och stärka upp Sadat. Dels för att Sadat blivit tagen alldeles för hårt de senaste matcherna som ensam anfallare, dels för att överraska Qviding lite och det föll ju väl ut, menade Agim Sopi på frågan om varför BoIS gick över till 4-4-2.

I inledningen av andra halvlek blev pressen total från BoIS sida och 2-0-målet hängde i luften hela tiden. Närmast var Adi Nalic som brottade sig fram till ett läge med tom bur men lyckades inte få bollen i mål. Tkacz sköt flera gånger och tio Qvidingförsvarare kämpade för livet.
Andra halvlek blev i stora drag en kamp mellan Rasmus Iversen i Qvidings mål och BoIS offensiva spelare. Reflexräddningarna avlöste varandra och Qviding åstadkom bara en riktig kontring som kändes farlig. Även denna gång avvärjde Ivo Vasgec med god marginal. Till slut lyckades BoIS göra 2-0 men det skulle dröja till 93:e minuten innan Dino Mesic fick göra sitt andra mål för dagen i tom bur efter bra förspel av Edafe Egbedi och den målgivande passningen kom från Alexander Tkacz.

– Vi dominerade från start till mål idag men det är frustrerande när vi inte punkterar matchen. Dino Mesic gör två mål idag och han har inte riktigt visat Landskronapubliken vad han kan än. Han var dåligt tränad när han kom hit men han blir starkare och starkare och jag visste vad han kunde när han kom hit, avslutade en nöjd tränare som meddelade att laget inte förstärker Oddevolds klack i andra halvlek på Ruddalen.
– Nej det gör vi inte, vi ska göra det vi ska så får de andra kämpa för att komma ikapp.Nu blev det dock 4-1 till Oddevold mot Utsikten.

En liten smolk i glädjebägaren blev att Viktor Svensson drog på sig sitt tredje gula kort och är avstängd mot Skövde borta.

BoIS startelva
Vazgec
Olofsson – Svensson – Andersson – Tkacz
Ekvall – Zahui
Egbedi – Nalic – Mesic
Sadat
BoIS målskyttar
0-1 Dino Mesic, 19 min (ass Olofsson)
0-2 Dino Mesic, 93 min (ass Tkacz)

BoIS byten
Inga byten gjordes

BoIS varningar
Viktor Svensson 72
Måns Ekvall 78

 

 

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson