Söndagen den 15 oktober klockan 16 spelar Landskrona BoIS en av de viktigaste matcherna på flera säsonger. Då möter man nämligen nuvarande serietvåan Utsikten hemma på Landskrona Idrottsplats. En match som BoIS vill göra till en stor fest för alla och inte minst för barn och ungdomar från 15 år och yngre.

– Ja vi har tack vare det fina samarbete vi har med våra sponsorer fått möjlighet att bjuda barn från 15 år och yngre på fri entré. Sponsorerna går in och betalar en eller två kronor per åskådare för att göra detta möjligt, säger klubbchef Max Lundmark.

– Vi har redan ett antal sponsorer klara och om det finns några som känner att de vill vara med om att göra denna viktiga match till en stor fest är de välkomna att kontakta Anders Lindfors som är marknadsansvarig i BoIS, förklarar Max.

För att få det hela att fungera organisatoriskt så finns det vissa regler. Max Lundmark förklarar:

– Vi vänder oss till föreningar, skolor och ungdomsorganisationer. Lärare och ledare får kontakta Landskrona BoIS projektledare David Arvidsson  på david.b.arvidsson@gmail.com och sedan skickar vi ut biljetterna när det är klart hur många som kommer från respektive förening eller skola.

Oavsett hur Landskrona BoIS matcher borta mot Qviding och Skövde slutar så blir matchen mot Utsikten den 15 oktober av vital betydelse för hur årets serieäventyr ska sluta för BoIS del.

– Det vore fantastiskt om vi kunde fylla ståplatsläktarna – för biljetter för barn och ungdomar gäller ståplats – med glada unga som hejar fram BoIS, säger Max Lundmark.

Med denna satsning törs vi redan nu våga hoppas lova att Landskrona IP kommer att koka av förväntan och spänning den den 15 oktober.

Text: Lasse Möller, Foto: Henrik Nordell