Landskrona BoIS tränare Agim Sopi har inte haft många timmar på sig att njuta av bortasegern mot Qviding FIF. Redan på tisdagens träning var han igång och planerade inför lördagens bortamatch mot Skövde AIK. Där vi kan konstatera att ytterligare en BoIS-spelare är indisponibel.

Redan tidigare visste vi att avstängde Viktor Svensson saknas liksom skadade Raslan Al Kurdi, Rasmus Alm och Filip Pivkovski och den landskampsspelande Saber Azizi. Dessutom har även Philip Ljung tvingats lämna återbud pga sjukdom.
– Klart är att U19-mittbacken Luka Petrovic kommer att träna med oss hela veckan och ingå i truppen som åker till Skövde på fredag, förklarade Agim.

Det var full fart i massagerummet under tisdagen. Massör Björn Andersson hade en del trötta, slitna och delvis skadade ben att ta hand om. Igor Arsenijevic – som var avstängd mot Qviding – fick sitt ena knä lindat men gjorde glatt tummen upp inför lördagens match.
– Jag är tillbaka igen. Men jag kan inte lova att jag gör mål, sa den alltid lika leende Igor medan han småpratade med Adi Nalic, som väntade på massage av sin vänstervad.

Agim Sopi har förberett sig för lördagsmatchen genom att noga gå igenom Skövdes senaste matcher.
– Vi är förberedda på deras spelsätt utan att jag vill avslöja för mycket, berättade Agim. Vi har spelare borta men jag har fullt förtroende för den trupp som åker upp. Hur jag formerar laget återstår förstås att se men alla ska vara beredda att spela.

BoIS kommer att åka upp till Skövde på fredagen och övernatta. Man käkar lunch matchdagen klockan 12.30 och förbereder sig sedan för matchen klockan 16.
– Bra förberedelser, det blir en kort färd från hotellet till arenan, säger en nöjd Agim.

Den hårt arbetande och mycket engagerade BoIS-tränaren har förutom att förbereda sitt lag för höstens matcher också haft chans att planera inför nästa säsong.
– Ja jag har gjort klart med samtliga de åtta träningsmatcher, som vi ska spela. Vi kommer att möta bra lag. Nämnas kan Falkenberg och Mjällby. Och under perioden med Svenska cupen – där vi inte spelar – kommer vi att möta tre danska lag som då är nära sin seriepremiär och därmed utgör mycket bra motstånd, förklarar Agim.

Under september har BoIS spelat fem matcher och vunnit samtliga.
– Jag sa till killarna att om vi lyckades vinna samtliga matcher i september skulle vi lägga en bra grund för hösten. Det gjorde vi också, konstaterar han.

Hur planerar ni nu för oktober?
– Precis samma målsättning. Vi går in för att vinna resten, säger han.

Text och bild: Lasse Möller

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS