– Vi måste ta några poäng till för att rädda kontraktet.
Skövde AIK:s tränare Charbel Abraham hamrar in allvaret i lördagens hemmamatch mot Landskrona BoIS redan i första svaret på frågan hur han ser på den kommande seriematchen.

– Vi har inte riktigt fått den utdelning som vi hoppats på. Mycket beroende på att vi under våren hade stora problem med skador. Det såg ut för oss då, som det gör för BoIS nu, med flera ordinarie borta. Men i höst har vi kunnat spela med ordinarie trupp och det underlättar förstås nu i slutet när varje match är en strid på kniven, säger Charbel Abraham.

Det är två lag med diametralt motsatta verklighetsbilder som möts. Skövde AIK kämpar med värsta hoten Assyriska BK och Qviding FIF jagande endast en respektive två poäng bakom på nedflyttningsplats. 30 poäng högre upp i tabellen vill Landskrona BoIS se till att så snart som möjligt säkra uppflyttning till Superettan för att slippa en nervös avslutning i de sista seriematcherna.

– Det är väl knappast rimligt att tala om att ta tre poäng när vi ställs mot seriens i särklass bästa lag men för vår del finns det inga val. Vi får försöka – att på vårt sätt – ta poäng mot BoIS. En poäng är förstås en framgång och tre vore fantastiskt. Däremot har vi ju inte några tankar på att vi ska förlora matchen. Det går inte att resonera så, menar Charbel Abraham.

– En fördel för oss är att vi endast har en spelare avstängd – årets nyförvärv från Kalmar FF, backen Pontus Fredriksson – som även saknades i vår 1-1 match senast mot Karlskrona. Jag vet att BoIS saknar spelare men det känns som laget oavsett det har seriens bästa spelare på varje position. Jag hade inte haft något emot att ha BoIS-tränaren Agim Sopis situation nu kan jag lova, säger han med ett skratt.

Skövde har visat sig vara ett annat lag hemma på Södermalms IP än borta. Klockan 16 på lördag ska man visa att trenden håller i sig här.
Att underskatta eller rent av att nonchalera Skövde AIK kan stå BoIS dyrt. Det går inte att ställa ut skorna och tro att detta blir en skrattmatch. Ett lag som slåss för sin existens är som en retad tiger.
– Vi ska göra allt som står i vår makt att ruska om BoIS. Vi ska ge dem en tuff match, lovar Charbel Abraham.

Varningslampan är tänd – nu är det upp till BoIS-spelarna och tränare att ge akt på densamma.

Text: Lasse Möller, foto: David Jönsson

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS