En BoIS-spelare kommer att vara extra pirrig i kroppen inför dagens bortamatch mot Skövde AIK. Vi talar förstås om 16-årige mittbacken Luka Petrovic som för första gången någonsin får vara med i A-truppen i seriesammanhang.
– Det är klart att jag kommer att känna av detta lite extra. Detta är en stor sak för mig, säger en leende Luka.

Luka är en välväxt kille på 1,90 som dessutom är en ren BoIS-produkt. Undantaget ett par år – i åldern 10-12 år då han var i IK Wormo – har Luka tillbringat hela sin fotbollstid i Landskrona BoIS.
– Ja jag började här som knatte och var sedan i Wormo ett par år innan jag flyttade tillbaka hit. Just nu spelar jag i U19-laget, berättar han.

Luka har tränat med A-truppen av och till under säsongen. En erfarenhet som både har utvecklat honom och naturligtvis lett till chansen att få ingå i A-truppen i denna viktiga seriematch.
– Jag har tränat med A-truppen då och då men framförallt hela denna veckan. Det är riktigt tufft att träna med A-truppen men jag gillar det. Alla är så snälla och trevliga och jag känner mig hemma i gänget, berömmer Luka.
– Det är kul att klubben håller ögonen öppna för oss unga spelare och att vi får chansen att känna på det riktiga allvaret. Jag räknar förstås inte med att få starta mot Skövde men jag finns på bänken och vet att tränare Agim Sopi har förtroende för mig om jag får hoppa in, säger Luka.

Att vara 1,90 och bara 16 år brukar innebära att det finns ett antal muskler som fattas i en kropp som inte riktigt blivit ”färdigväxt”. Men Luka är på god väg. Han är välväxt och ingen sparris precis. Att spela mittback i dagens fotboll ställer tuffa krav.
Vilka är dina fördelar som spelare tycker du själv?
– Jag får nog säga spelförståelsen, min snabbhet, att jag är ganska bra med båda fötterna och att jag är en fighter som aldrig ger upp och som alltid kämpar 100 procent, säger Luka.

16-åringen är en mogen kille som ger ett synnerligen sympatiskt intryck, ödmjuk men samtidigt realistisk och med båda fötterna på jorden.
– Jag vet att jag får vänta på min chans att ta en ordinarie plats, men det gäller att visa tålamod och jobba på, menar han.

Luka går till vardags på Olympiaskolan i Helsingborg där han läser Samhälle-Beteende/SOS programmet.
– Jag har en dröm om att utbilda mig till något inom säkerhetssektorn. Polis eller så, förklarar han.

Killen, som har före detta Manchester United-spelaren Nemanja Vidic som stor förebild, har också en yngre bror som spelar fotboll.
– Ja 11-årige Kosta som spelar i Borstahusens BK. Men han är forward. Småbröder ska alltid vara forwards, säger Luka och skrattar.

Vi önskar förstås Luka och resten av laget lycka till i dagens match som startar klockan 16. För er som inte är på plats finns alltid chans att se matchen live i webbsändning. Länken kommer att finnas på BoIS hemsida och facebook i god tid innan matchen.

Text och bild: Lasse Möller