Det var ett BoIS tyngt av stundens allvar som visade upp ett spel som inte gick att känna igen från tidigare under säsongen. Trots att målen föll in tidigt för Husqvarna mot Utsikten lyckades inte BoIS:arna trampa gasen i botten utan föll med 1-0 mot Skövde och fick vända hemåt med säsongens andra förlust.

Annars var det trots allt BoIS som inledde matchen piggast och förde spelet. Det kom man att göra hela matchen men känslan var snarast att Skövde lät BoIS ha bollen och att de under större delen av matchen ganska enkelt kunde hålla landskroniterna på behörigt avstånd från sitt eget mål. Efter tio minuter stack Skövde upp i sin första kontring och Ivo Vazgec fick göra sin första räddning nere vid stolproten. BoIS bästa chans fick Karim Sadat efter en dryg kvart när Skövdes försvar inte lyckats rensa bort bollen men fri med målvakten lyckades han skjuta rakt på honom. Det mesta och bästa i första halvlek stod annars Adi Nalic bakom men i 39:e matchminuten stack Skövde upp på en av få kontringar och Oskar Mårtensson skickade upp bollen i Vazgecs vänstra klyka.

– Uppladdningen i veckan och i går har varit helt perfekt så jag har inget riktigt bra svar på varför vi förlorar. Det var inte vår dag bara. Vi spelade gåfotboll i första halvlek och gjorde det lätt för ett taggat Skövde. Vid målet är vi bolltittare och låter Skövdes spelare avsluta ostört, sa Agim Sopi kort efter matchen.

I andra halvlek försökte BoIS sätta hög press direkt och var också nära en kvittering men mitt i pressen kontrade Skövde bra ett par gånger och var mycket nära 2-0. Skövdes vassa omställningar kylde effektivt ner BoIS tryck och det blev egentligen bara riktigt farligt en gång till då en hörna rensades undan på mållinjen av någon av de 8-9 Skövdeförsvararna som parkerat sig på mållinjen. Den sista kvarten lyckades BoIS egentligen inte skapa något tryck mot hemmalaget. När matchen blåstes av får sägas att Skövde vann en taktiskt väl genomförd match än en handfull individuella misstag. Hatten av för västgötarna.

– Ja Skövde gör det bra och ger inte bort något gratis idag. De stärks av 1-0-målet och kan ligga på kontring i hela andra halvlek. Jag tycker ändå att vi spelade snabbare och mer på kant i andra eftersom det var alldeles för trångt centralt idag. Men det ville sig inte, nu får vi bara ladda om och ta Utsikten hemma nästa helg istället, avslutade Sopi.

BoIS startelva
Ivo Vasgec
Dennis Olofsson, Philip Andersson, Igor Arsenijevic, Alexander Tkacz
Thierry Zahui, Måns Ekvall
Edafe Egbedi, Dino Mesic, Adi Nalic
Karim Sadat

Varning
Karim Sadat, 89 min

Text: Torgny Andersen, foto: David Jönsson