Tre poäng och sedan en baby. Filip Pivkovski – yttermittfältare i Landskrona BoIS – vet precis vad han önskar av denna lördag.

De flesta av oss vet nog vad vi vill ha ut av denna lördag – och tre poäng finns säkert på alla BoIS:ares önskelista. Men för Filip Pivkovski kan dagen bli något alldeles speciell.
– Min fru har gått över snart sju dagar och vi väntar intensivt på vår lille son. Det vore helt fantastiskt om han kunde bli kronan på verket i dag sedan BoIS först tagit tre poäng borta mot Skövde.

Filip går just nu på kryckor sedan han i veckan genomgått en operation för ett benbrott i ena foten. Det var i matchen mot Mjällby som han fick en stämpling på foten som orsakade denna olycksaliga skada.
– Brottet omfattar lilltån vilket gör det hela komplicerat. Jag har fått två skruvar som förstärkning på skadestället, då det tydligen är lätt hänt att man slår upp denna typ av brott då benet är väldigt tunt just där, säger han.
– Men operationen gick bra och jag har inte speciellt ont. Har till och med slutat med värktabletterna. Jag är lindad men det ska bort på tisdag och sedan träffas vi igen på träningen i Landskrona, lovar Filip.

Även om operation och läkning faller ut på bästa sätt blir det inte mer spel i år.
– Nej jag ska rehabträna och se till att vara förberedd för kommande säsong. Jag får börja springa och hoppa ganska snart och det ska bli skönt att komma igång, försäkrar Filip.

Men innan dess hoppas Filip få uppleva en alldeles speciell lördag.
– Ja bara tänk – tre BoIS-poäng och en liten frisk och sund son. En sak kan jag i varje fall lova – han ska bli randig, säger Filip med ett skratt.

Vi önskar förstås både Filip och hans hustru lycka till om det blir nedkomst i dag eller en annan dag.
– Tack, och vi håller tummarna för att BoIS grejar detta mot Skövde, säger Filip.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)