Det var en samlad Agim Sopi – huvudtränare i Landskrona BoIS – vi träffade på måndagen. Med några dagars perspektiv på förlusten borta mot Skövde lät Agim oss ta del av sin analys. Om någon tror att det handlar om en BoIS-tränare som blivit skakad eller tappat tilltron till sitt lag på grund av förlusten så har denne helt fel.

– Inför Skövdematchen hade vi 12 raka matcher utan förlust, de sex senaste var segrar. Man kan inte sträcka ut sviter hur långt som helst och förr eller senare kommer en förlust. Men att bryta ihop och kasta in handduken för att vi förlorar mot Skövde – som besegrat både Mjällby och Utsikten denna säsong – gör varken jag eller spelarna, konstaterar Agim.

– Vi mötte ett lag som kämpade helhjärtat för att ta viktiga poäng i bottenstriden och som fullföljde sin spelidé och fick betalt för det. De backade hem, kontrade och satsade på långa bollar. Det enda som retar mig i denna match är att vi släppte till deras segermål alltför lättvindigt. Det var ofokuserat och okoncentrerat och dessutom fanns massor av kommunikationsfel mellan spelarna när målet kom, förklarar Agim.

Bland BoIS-fansen har det varit blandade kommentarer efter förlusten. Någon menade till och med att nu måste BoIS inrikta sig på att rädda kvalplatsen.
– Jag älskar att våra fans är engagerade. Det är vi själva som satt ribban högt genom att förklara att vi har målsättningen att gå upp i Superettan. Jag begriper att folk blir besvikna när vi inte presterar så bra som man vill att vi ska göra. Men världen går inte under för denna förlust och hade någon inför seriestarten sagt att vi skulle toppa serien med nio poäng till tvåan med fyra omgångar kvar hade jag inte trott på personen men jag hade köpt detta drömläge utan diskussion, säger Agim.

– Vi gjorde ingen bra match mot Skövde. Det var energifattigt och alla tog inte riktigt de löpningar och det jobb man borde ha gjort. Samtidigt saknade vi flera ordinarie spelare och dessutom spelade två av spelarna på gränsen för vad de egentligen kunde med hänsyn till sina skador. Vi tvingades även ställa upp med en mycket orutinerad bänk, poängterar han.

Men det fanns en del ljusglimtar trots allt menar Agim.
– Om vi exempelvis tittar på bollinnehavet så hade vi det klart. I första halvlek exempelvis hade Skövde 91 lyckade passningar medan vi noterade 252. Vi skapade chanser och hade vi fått första målet hade matchen inte förlorats, menar Agim.

Nu återstår en intensiv träningsvecka inför söndagens så viktiga match hemma på Landskrona Idrottsplats mot serietvåan Utsikten.
– Det kommer inte att bli minsta bekymmer att motivera spelarna. Det är inte en stukad grupp som förbereder sig utan det handlar om ett gäng med starkt självförtroende. Det finns dock en del saker jag kommer att gå igenom extra noga denna vecka. Inte minst vikten av att alla spelare – med betoning på alla – är närvarande i spelet när bollen finns på plan. Att man tar sina löpningar och täcker upp där det uppstår luckor på grund av att ordinarie man på den positionen befinner sig på annan del av planen, betonar Agim.
– Läget inför Utsiktenmatchen är helt annorlunda. Nu får vi tillbaka två viktiga kuggar i form av Viktor Svensson och Saber Azizi. Det innebär att vi har den defensiva delen helt ordinarie. Sedan får träningen under veckan ge svar på hur vi ska formera laget, säger Agim.

Utsikten är ett lag som vill spela sitt spel. Ett bra lag som vill styra spelet, ha bra fart på passningsspelet och ha kommandot på plan.
– Det kommer att bli en öppen match. Vi är i vår hemmaborg med stora ytor och på en utmärkt gräsmatta. Det är här vi ska göra vårt jobb. Det kommer att krävas att vi offrar oss framför motståndarmålet, tar alla löpningar och tätar till bakåt, förklarar Agim.
– Om motståndarna ska göra mål på oss ska det vara för att de spelar ut oss och själva skapar chanserna. Inte för att vi bjuder på mål genom att vara fokuserade och okoncentrerade, säger han med rejäl skärpa i rösten.

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell (henriknordellphotography.com)

HUVUDPARTNERS

Huvudpartner 2016 för Landskrona BoIS är Prenad

GULDPARTNERS