På lördagen samlades en sextett entusiastiska BoIS:are och tillika stora fans av det svenska fotbollslandslaget för årets stora äventyr. Killarna ingår i det illustra sällskapet Sabola som från och med i år har en egen liten täckt läktare – den som tidigare var Gamla BoIS:ares lokal.

Killarna träffades för en tidig frukost och klev sedan in i en väntande vit limousin för att åka direkt till Kastrup och flyg till Amsterdam.
– Vi bildades 1989 och har sedan dess, förutom att vi varit hängivna BoIS:are, också försökt åka så ofta vi kunnat på landslagets bortamatcher. Vi har varit i Madrid, Dublin, Budapest, San Marino med flera platser, berättar Jonas Pernet som har åkt till Amsterdam tillsammans med Lars Liebig, Joakim Andersson, Peter Ekvall, Stefan Petersson och Sven Nilsson.

Sabolagänget propagerar för en vänlig supporterkultur och visar detta bland annat genom att man smäller av en konfettikanon varje gång BoIS gör mål hemma.
– Detta skadar ingen och blir ändå lite festligt tycker vi gubbar, säger Lars Liebig.

Varje hemmamatch samlas gänget på sin lilla läktare där alla stolar har nummer 62 och alla rader nummer 23.
– Sedan får ni själva gissa vad det betyder, säger Jonas.

Under lördagen såg man Sverige och sedan Nederländernas matcher på tv på en pub i Amsterdam. Först dock efter att sett Skövde-BoIS på webb-tv.
Höjdpunkten blir förstås Sverige VM-kvalmatch mot Nederländerna på tisdagen.

Tilläggas kan att Sabla årligen delar ut två priser till BoISarna. Dels Årets Sabolakanon för tjusigaste mål, dels Sabolapriset till årets BoISare.

Text och bild: Lasse Möller