I somras tog Anders Dovblad steget över från BK Häckens akademi till huvudtränarposten för Utsiktens BK. På söndag åker han till Landskrona Idrottsplats för en av säsongens viktigaste matcher. Men det är inte första gången han kommer dit. 2015-2016 tränade han nämligen Qvidinge FIF.

För Utsikten är detta en match med kniven på strupen om man vill vara med i striden om de båda tätplatserna.
– Vi har själva satt oss i denna situationen. För några omgångar sedan hade vi fem poängs marginal till Mjällby. Men vi har unnat oss lyxen att bli lite för bekväma och det har straffat sig, säger Anders Dovblad.
– Matchen är viktig för båda lagen men skillnaden är att BoIS har marginal ner medan vi måste äta in försprånget uppåt. Det är egentligen onödigt att prata så mycket om hur betydelsefull matchen blir. Det räcker att titta i tabellen så förstår varje fotbollskunnig vad det handlar om, säger han.

Inför seriestarten var Utsikten storfavorit till seriesegern. Klubben har satsat hårt med många bra spelare och man har en bredd som ingen annan i denna serie.
– Ja vi har i princip enbart startspelare och det kräver mycket av ledarskapet. Det är på gott och ont. Alla vill spela. Idealet hade förstås varit om vi skulle spela runt 50 matcher per säsong då hade alla fått sin speltid. Det är en fantastisk trupp jag förfogar över. Det finns en enorm potential i Utsikten, lovordar Anders Dovblad.

Inför söndagens match kommer Anders Dovblad med bästa tänkbara lag.
– Vi har lite småskador men inget jag tror påverkar laguttagningen. Vi har inga spelare avstängda så förutsättningarna kan inte vara bättre. Vi är inställda på att detta blir en oerhört tuff match, konstaterar Anders Dovblad.
– Vi är ett lag som – precis som Landskrona BoIS – vill spela vårt eget spel och hålla i taktpinnen. Det blir en drabbning som säkert kommer att vara i publikens smak. Förhoppningsvis är vår motivation att vinna större än BoIS med tanke på att de har en marginal och väl knappast kan missa seriesegern, säger Anders Dovblad.

I Utsikten finns ett par spelare med nordvästskånsk bakgrund. Robin Booksom är fostrad i HIF och spelat bland annat i Eskilsminne och Marcus Bergholtz med förflutet i Ängelholms FF och HIF och med Eket som moderklubb.
– Robin gjorde en fantastisk match senast. Han var oerhört bra och verkar ha full form. Marcus är också en pålitlig och inte minst synnerligen trevlig kille både på och bredvid plan, berömmer Anders Dovblad.
Andra kända namn i Utsikten är bland annat målvakten Axel Whibrån, George Mourad och Karl Bohm.

På söndag klockan 16 spelas matchen på Landskrona Idrottsplats. BoIS ser fram emot folkvandring till IP så supportrarna kan göra detta till en fotbollsfest.

Text: Lasse Möller, foto: Bildbyrån