Landskrona BoIS defensive mittfältare Måns Ekvall kan inte nog betona vikten av ett rejält publikstöd inför söndagens toppmatch hemma mot Utsiktens BK. Han berättar också om sina känslor för BoIS och vad han känner när han drar på sig den randiga tröjan.

– Att kliva ut på A-planen och se och höra tusentals BoIS-fans som jublar och hejar på oss är en enorm känsla. Jag tror inte riktigt alla förstår hur mycket publikstödet betyder. I en viktig match som detta bär det oss spelare, lyfter oss på vår hemmaplan, säger Måns Ekvall som är fylld av revanschlust.
– Den här matchen blir en dubbel revanschmöjlighet för oss. Dels för förlusten borta mot Utsikten i våras, dels för förlusten borta mot Skövde. Man har delade känslor efter matchen mot Skövde. Det svider förstås att man förlorar men samtidigt får vi också se realistiskt på det. Vi hade tolv raka matcher utan förlust – sex raka segrar. Förr eller senare gör man en sämre match och förlorar, det är oundvikligt, menar Måns.

Måns Ekvall spelar sin tredje säsong i BoIS och han är en av många som tagit gigantiska kliv i utvecklingen de senaste två säsongerna. Idag är han en Landskronakille som publiken älskar och som vet vad ett avancemang till Superettan skulle betyda för staden Landskrona. Han känner sig som en BoISare och har inga problem att klä sina känslor i ord.
– Det var detta jag kom till BoIS för, att vara med om att spela upp laget i Superettan för det första. Ett avancemang betyder så otroligt mycket för Landskronaborna, för alla mina vänner och bekanta som är BoIS:are. Det är solklart var det skulle betyda om vi går upp, förklarar Måns.
– Det är en ära för mig att få bära den randiga BoIS-tröjan. Jag är otroligt stolt över att tillhöra BoIS, säger han med eftertryck.

Måns Ekvall är viktig för BoIS och BoIS är viktigt för Måns. Detsamma gäller för alla spelare och ledare denna säsong. Det är tränare, spelare och övriga ledare som skapat denna fantastiska förutsättning BoIS har inför slutspurten i serien.
– Det kommer att bli en rejäl kick att kliva ut på A-planen på söndag. Nu känner man inte direkt några matchnerver men de kommer att dyka upp när vi närmar oss matchstart. Men när man kommer ut på den fantastiskt fina planen – seriens i särklass bästa – ja då släpper det, lovar Måns.
– I fjol var det vi som jagade och slet för att försöka klara en topplats. Det är definitivt ingen trevlig situation. Pressande och tufft, förklarar han.

Måns betonar vikten av att ha ett rejält publikstöd. Frågan är – kan någon BoISare undvika att gå på denna så viktiga match?

Text: Lasse Möller, foto: Henrik Nordell, henriknordellphotography.com