I dag springer en spelare ut på Landskrona Idrottsplats med en härlig känsla av inre harmoni och en övertygelse om att detta ska bli hans hittills bästa match i tröja nummer 20. Vi talar om ett av årets nyförvärv – Edafe ”Eddie” Egbedi – 24-åringen från Nigeria som fostrades i Gizallo FC i hemlandet.

– Jag har lätt att oroa mig över skador och andra saker men inför denna match har jag haft samtal med två av de personer som betyder mest i mitt liv. Min mor och min tränare Agim Sopi, berättar Eddie, som är artistnamnet.
– Agim är den bäste tränare jag någonsin haft och jag vill följa med honom var han än tränar. Men helst vill jag att han stannar här i BoIS. Detta är platsen jag vill vara. En perfekt stad och en perfekt klubb för mig, berömmer Eddie.

I veckan ringde Eddie hem till sin mamma och pratade om den kommande matchen.
– Jag kommer från en djupt troende kristen familj och min mamma berättade att jag skulle koppla av och fokusera på matchen. Hon ber för att laget ska lyckas och att vi alla ska göra en bra match. Min mamma betyder allt för mig så hennes ord var tröstande, säger han.
– Sedan talade jag med Agim som sa att jag skulle släppa loss och gå ut och göra det jag kan bäst. Att släppa tankar på allt ovidkommande och bara spela ut, tillägger Eddie.

Samtalen gjorde uppenbarligen rejäl nytta. När vi träffade Eddie var han på ett strålande humör och det stod en aura av självförtroende och övertygelse runt den blott 166 centimeter långe publikfavoriten.
– Jag känner att jag kommer att göra min bästa match i BoIS-tröjan hittills. Om jag inte gör mål så kommer jag att leverera assist. Detta är en viktig match men vi får inte tveka på vår förmåga. Jag kommer att ge allt jag kan och jag är övertygad om att alla mina lagkompisar har samma inställning, poängterar Eddie.

Han har snabbt blivit något av en favorit bland fansen. Alla kan se Eddies kapacitet och när spelet stämmer är han en upplevelse att se i aktion.
– Det känns att jag har fansen med mig. När jag gör en dålig passning eller misslyckas med en dribbling och mister bollen finns det ingen som skriker och skäller på mig. Tvärtom hör jag uppmuntrande rop från läktaren ”Kom igen Eddie” och liknande. Det betyder så mycket för mitt självförtroende, förklarar han.
– Landskrona BoIS har en stor framtid. Vi är som en familj där alla ställer upp för varandra och för Agim. Det kan vara jättetufft på träningen för alla vill slåss om en A-lagsplats. Men det finns ingen ovänskap och alla accepteras som de är, garanterar Eddie.

Att Agim Sopi har en avgörande betydelse för Eddie råder det ungen tvekan om. Under intervjun öser Eddie beröm över Agim som inte bara är hans tränare utan också en vän, en ställföreträdande pappa och kompis.
– Men man ska inte låta sig luras, skrattar Eddie. Om man inte sköter sig då säger han till på allvar och då lyssnar man verkligen.

Klockan 16 i dag är det dags för alla BoIS:are att stå upp. För spelarna på planen, för ledarna och för alla supportrar som ska göra sitt jobb på läktarna. En som drar på sig matchkläderna med stor tillförsikt är Eddie. Vi låter hans optimism smitta av sig på resten av oss, tycker undertecknad.

Text och bild: Lasse Möller